‘Samsung Galaxy F gaat anders heten, is gebaseerd op Galaxy S4’

Dat 2014 het jaar zal worden dat Samsung een metalen smartphone op de markt gaat brengen is duidelijk. Of dit toestel de Galaxy S5 zal zijn, of de illustere Samsung Galaxy F valt lastiger te voorspellen. Gelukkig doet de Russische opperinsider Eldar Murtazin weer een duit in het geruchtenzakje.

wpid-murtazin-samsung-galaxy-s5-releasedatum 'Samsung Galaxy F gaat anders heten, is gebaseerd op Galaxy S4'

De laatste tijd komen Murtazin’s voorspellingen altijd in setjes van twee.  Zo viel eerder vandaag al te lezen dat de Galaxy S5 ondanks eerdere berichten toch echt pas in maart gelanceerd gaat worden.

En direct daarna voegde Murtazin eraan toe dat de naam ‘Galaxy F’ alleen intern door Samsung gebruikt wordt – het toestel zal onder een andere naam in de winkels belanden.

Verder staat de F voor ‘fashion’, wat een aardige blik geeft in Samsung’s houding ten opzichte van een smartphone met een metalen behuizing. Maar modegril of niet, Murtazin laat weten dat de Galaxy F inderdaad een (deels) metalen body zal hebben. En – schrik niet – gebaseerd is op de Galaxy S4.

Op zich is er met dit laatste natuurlijk weinig mis: de S4 is een prima toestel met een waanzinnig scherm, en een soort ‘deluxe’ uitvoering zou best welkom zijn. Toch roept het de vraag op wanneer Samsung dan eindelijk een écht topmodel zal lanceren met metalen behuizing. Als het niet de Galaxy F is, wordt het dan toch de Galaxy S5?

Iets zegt ons dat ook dit laatste niet gaat gebeuren. Een afwerking met kunstleer zoals we kennen van de Note 3 zou logisch zijn. Maar ook interessante andere opties zoals koolstof of glasvezel sluiten we nog steeds niet uit.

Tot zover deze aflevering van ‘Murtazin’s roddelrondje’ van vandaag. Morgen gaan we weer over tot de orde van de dag.

Galaxy deal tips

Praat mee