Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld

Een grote verrassing kun je het niet noemen, maar daar is hij dan in volle glorie: de Samsung Galaxy Camera 2.

samsung-galaxy-camera-2-b Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld
Deze tweede generatie van Samsung’s Android camera serie is uitgerust met een 16 megapixel camera met een 1/2,3 inch sensor, Xenon flitser en 21x optische zoom. Aan boord is Android 4.3, inclusief Samsung’s TouchWiz interface, een 1,6 GHz quadcore processor, 2 GB werkgeheugen en 8 GB opslagcapaciteit die uiteraard uitbreidbaar is via een micro-SD kaart. Het 4,8 inch LCD scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

samsung-galaxy-camera-2-a Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld

De verschillen met zijn voorganger, de eerste Galaxy Camera zijn dus niet zo groot. Naast de snellere processor, het grotere werkgeheugen, en de nieuwere versie van het Android besturingssysteem lijken de overige aspecten van de camera grotendeels gelijk gebleven. Mogelijk is de belangrijkste interne verbetering de grotere accu: deze ‘groeide’ van 1650 mAh naar 2000 mAh in de Galaxy Camera 2.

samsung-galaxy-camera-2-d Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld

Toch toont een blik op het apparaat zelf dat Samsung op het gebied van vormgeving flink heeft huisgehouden. De Galaxy Camera 2 is deels voorzien van dezelfde neplederen afwerking die we kennen van de Galaxy Note 3, en ziet er hoogwaardiger uit dan zijn voorganger.

samsung-galaxy-camera-2-c Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld

Last but not least heeft Samsung de Galaxy Camera 2 nog een aantal nieuwe camerafuncties meegegeven – voor foto’s, maar ook bijvoorbeeld een 120 frames per seconde slow motion video feature – en is de beeldverwerking naar eigen zeggen verbeterd.

In hoeverre dit betere foto’s en video’s oplevert zal waarschijnlijk vanaf volgende week blijken, als Samsung de Galaxy Camera 2 uitgebreid demonstreert tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het apparaat zal dan waarschijnlijk ook vrij snel daarna in de winkel belanden, met een – naar verluid – adviesprijs van 449 euro.

Samsung Galaxy Camera 2 technische specificaties:

samsung-galaxy-camera-2-specificaties Samsung Galaxy Camera 2 officieel onthuld

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee