Samsung’s ‘blik op de weg app’ – nu in Singapore

Sorry meneer De Haas, maar Samsung’s nieuwe applicatie heeft niks met uw programma te maken. Eigenlijk heet de applicatie in kwestie Eyes on the Road, en is op dit moment alleen nog maar te downloaden door mensen in Singapore.

samsung-eyes-on-the-road-app Samsung's 'blik op de weg app' - nu in Singapore

In feite is Eyes on the Road niet bepaald een nieuw idee. Wat wél goed is, is het feit dat een grote, invloedrijke smartphonemaker als Samsung zich zo direct en duidelijk inzet voor veiliger telefoongedrag achter het stuur.

De app merkt vanzelf als je je met een snelheid van meer dan twintig kilometer per uur beweegt, en schakelt dan allerlei afleidende features – telefoongesprekken, SMS berichten, sociale media – uit tot je je bestemming hebt bereikt. Tevens kan Eyes on the Road iedereen die jou op dat moment niet te pakken krijgt informeren dat je achter het stuur zit, en dus later wel terug belt.

Dat is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waar het hele concept – in Singapore – echt interessant wordt, is dat je daadwerkelijk tegoeden kunt verdienen voor brandstof en zelfs voor je verzekeringspremie, door ‘m netjes structureel te gebruiken.

Wie ook zonder deze laatste motiverende factoren graag een dergelijke app wil hebben, kan terecht bij een aantal alternatieven, zoals de Safely Go app die voor nop te vinden is in de Play Store HIER.

Rest voor ons de vraag of we Eyes on the Road op termijn ook in Nederland kunnen verwachten. Op zich zijn hier natuurlijk geen barriëres voor, maar of Samsung hier dan ook de bij de app behorende voordeeltjes kan regelen is de vraag. Want laten we eerlijk zijn: dat zijn tenslotte wel dé factoren waardoor een dergelijke app echt interessant wordt voor de doorsnee automobilist. Afwachten geblazen dus… en anders lijkt het ons wel een ideetje voor onze eigen ANWB.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee