Premium versie Samsung Galaxy S5 krijgt behuizing van roestvrij staal en kunststof

Zoals we vanmorgen al meldden: het geruchtencircuit rond de Samsung Galaxy S5 maakt overuren. Niet alleen zal het toestel een vernieuwd design krijgen, maar body van de premium toestelversie – verwachten worden twee Galaxy S5 varianten: een premium en een, uhm, semi-premium model – zal naar verluid vervaardigd worden uit roestvrij staal en kunststof.

samsung-galaxy-s5-roestvrij-staal-kunststof1 Premium versie Samsung Galaxy S5 krijgt behuizing van roestvrij staal en kunststof

De Wave 3: een eerdere smartphone van Samsung met een metalen achterklep

Volgens het Koreaanse ETNews, dat op haar beurt weer de altijd betrouwbare ‘bronnen in de industrie’ citeert, krijgt één Galaxy S5 versie dus een roestvrij stalen batterijklep, terwijl de rest van de behuizing uit kunststof bestaat.

Hoe dit er dan precies uit moet gaan zien is natuurlijk niet bekend. Duidelijk is dat deze oplossing lichter is dan een toestel met een behuizing die compleet van roestvrij staal is. Volgens het bericht van vandaag noopten problemen met leveranciers Samsung ertoe, af te zien van het gebruik van alternatieven zoals aluminium of magnesium.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee