Omdat het kan: Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S Plus

Eerder al zag je hier Android 4.4 voorbij komen op de Galaxy S3, en zelfs op de Galaxy S2. Samsung Galaxy S Plus is ongeveer net zo oud als de Galaxy S2, en ook met dit toestel is de ontwikkelaarscommunity XDA nog niet klaar. En dus knutselen een aantal mensen vlijtig verder aan nieuwe custom ROMs voor het toestel. Het resultaat: een Android 4.4 KitKat ROM voor de Galaxy S Plus die verrassend compleet is.

samsung-galaxy-s-plus-android-4-4-kitkat-rom Omdat het kan: Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S Plus

De ROM is kwestie is in feite een onofficiële versie van de CyanogenMod 11 ROM. De ontwikkelaars van het DevConnection_Team moesten er flink de schouders onder zetten om zoveel functies goed werkend te krijgen, maar het is grotendeels gelukt: de meeste belangrijke functies werken prima.

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan de ROM, maar alles draait stabiel – iets dat eigenlijk niet eens heel verrassend is, aangezien Android 4.4 speciaal ontwikkeld werd om ook op bescheiden hardware zijn ding te doen. Maar toch, de Galaxy S Plus stamt inmiddels alweer uit 2011 – toen Android 2.3 Gingerbread je van het was.

Hieronder kun je in ieder geval de ROM in werking zien. Wie interesse heeft om zijn of haar Galaxy S Plus een dergelijke sprong naar 2014 te laten maken, kan terecht op het XDA forum, HIER. Natuurlijk moeten wij er bij vermelden dat het installeren van een dergelijke experimentele ROM alleen een goed idee is als je weet wat je doet – wij, noch XDA, noch de ontwikkelaars van de ROM zijn verantwoordelijk voor wat jij met jouw toestel doet.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee