Patenten tonen nieuwe interface van Samsung – MP3 speler, bedieningselementen. Galaxy S5 of niet?

Vers van de pers uit Zuid-Korea komen een aantal patentaanvragen, waarin Samsung verschillende interface elementen vastlegt die we nog niet eerder zagen op een Galaxy smartphone. De kans dat de getoonde interface straks te vinden zal zijn op de Galaxy S5 lijkt ons niet zo groot – of het moet gaan om een compleet nieuw type Easy Mode – maar de nieuwe MP3 speler, met een sterke nadruk op het delen van muziek – ‘Friends Music’ – lijkt meer op Samsung’s huidige ontwerpstijl.

samsung-interface-patent-1 Patenten tonen nieuwe interface van Samsung - MP3 speler, bedieningselementen. Galaxy S5 of niet?

Hierboven zien we in ieder geval als eerste een compleet nieuw type bediening, met cirkels in de vier hoeken van het scherm. Iedere hoek bevat een bepaald soort functie, waardoor het geheel – zo kunnen wij ons indenken – vrij overzichtelijk werkt. Maar nogmaals, of we deze interface binnenkort op een Galaxy toestel zullen tegenkomen is nog maar de vraag. Duidelijk is wel dat Samsung nadenkt over nieuwe bedieningsmogelijkheden – en dat is sowieso interessant.

samsung-galaxy-s5-mp3-friends-music Patenten tonen nieuwe interface van Samsung - MP3 speler, bedieningselementen. Galaxy S5 of niet?

Daarnaast zien we een aantal schermafbeeldingen van een muziekspeler, met – voor zover we kunnen nagaan – een flinke scheut social sharing, getuige het label Friends Music. Of we deze applicatie wél op korte termijn terug gaan zien op een nieuw Galaxy toestel valt niet te voorspellen, maar in ieder geval lijkt de vormgeving aardig aan te sluiten bij Samsung’s Magazine UX van de nieuwe NotePRO, of de Magazine app op de Galaxy Note 3. Met een beetje fantasie zien we zelfs een vergelijkbare indeling in grote, grafische tiles die recent al te zien waren, en waarvan het vermoeden bestaat dat ze deel uit maken van de vernieuwde TouchWiz voor de Galaxy S5.

In ieder geval zijn de aanvragen voor het vastleggen van de getoonde ontwerpen recent: allemaal werden ze in november vorig jaar ingediend.

(via Kipris 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee