Leuk, die Galaxy Gear bij je… Nexus 5!

Het is alweer enige maanden geleden dat – min of meer – bleek dat Samsung’s Galaxy Gear mogelijk ook compatible zou kunnen zijn met niet-Galaxy smartphones, eventueel zelfs van andere fabrikanten. En wat blijkt? Het klopt! Of tenminste, het is met wat handigheid goed mogelijk om de Nexus 5 samen te laten werken met de Gear.

samsung-galaxy-gear-nexus-5-compatible Leuk, die Galaxy Gear bij je... Nexus 5!

Het mag geen verrassing heten dat leden van het XDA forum hier een flinke vinger in de pap blijken te hebben. De truc – of nouja, truc, het is gewoon logisch – is dat de Gear Manager app geïnstalleerd dient te worden op de Nexus 5.

Voor een precieze uitleg over de te ondernemen stappen kun je het beste terecht bij de handleiding van SmartwatchFans HIER. Je vindt daar ook alle benodigde bestanden, waaronder Gear Manager en de ATN app die het mogelijk maakt álle notificaties naar je telefoon te sturen. Voor nog meer details en technische achtergrondinformatie moet je toch echt op XDA zijn, en wel HIER.

De dag dat Samsung zelf ervoor zorgt dat je de Galaxy Gear kunt gebruiken met om het even welke smartphone is dus nog lang niet aangebroken, maar het begin – zij het onofficieel – is er dus. Waarvoor hulde!

Galaxy deal tips

Praat mee