‘Multi-hover’ op de Samsung Galaxy S5

Jaja, we zeiden het eerder deze ochtend al: een nieuwe week, een nieuwe stortvloed geruchten over de Samsung Galaxy S5. Nadat net al de nieuwe interface en de tóch afwezige irisscanner voorbij kwamen, wordt het tijd het te hebben over de vorige week al besproken, verbeterde Air View en Air Gesture features van de Galaxy S5. Treedt binnen, Multi-hover.

samsung-galaxy-note-3-airview-vinger-pen 'Multi-hover' op de Samsung Galaxy S5

Air View in actie op de Galaxy Note 3

Natuurlijk zal Samsung een flitsender naam bedenken voor deze mogelijk unieke functie van de Galaxy S5 – multi-hover klinkt tenslotte niet echt lekker. Maar daar gaat het natuurlijk ook niet om. Waar het wél om gaat is dat het Samsung kennelijk gelukt is om gebaren en bewegingen bóven het scherm zodanig nauwkeurig te registreren dat deze – net als enige jaren geleden met aanraakgevoelige beeldschermen – zeg maar multitouch worden, maar dan zonder touch dus.

Hierdoor zou de Galaxy S5 in staat zijn om complexere gebaren waar te nemen zonder dat je daarbij het scherm hoeft aan te raken. Op dit moment blijven Air View en Air Gesture beperkt door het feit dat deze maar één punt registreren. Als er meerdere vingers, of verschillende delen van de hand afzonderlijk kunnen worden gedetecteert, worden complexere manieren mogelijk waarop een smartphone bediend kan worden.

Om precies te zijn gaat het dan om bewegingen die in een zone plaatsvinden vanaf vijftien, tot dertig millimeter boven het beeldscherm. Natuurlijk beweren bronnen dat het hier om een ‘revolutionaire’ nieuwe dimensie aan een smartphone interface gaat – maar omdat dit soort bronnen altijd ergens uit de gelederen van Samsung zelf komen, nemen we dat maar met een korreltje zout, in ieder geval tot we de nieuwe mogelijkheden zelf hebben kunnen uitproberen.

Op dit laatste zullen we dan weer een paar maanden moeten wachten. Tenslotte wordt de Galaxy S5 pas medio maart onthuld, waarna we pas eind april, begin mei daadwerkelijk met het toestel aan de slag kunnen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. oscar zegt

    Denk even goed na
    Als dit zou kunnen dat je met je hele hand (met 5 vingers) de telefoon kunt bedienen. Dan zien we misschien volgens jaar wel een systeem dat net zo gebuikt word als in de film van Iron Man!
    Met die hologram dingen enzo!
    Dat zou wel gaaf zijn. Dan kan je gwn alles met je handen doen en dan komen er allemaal hologrammen 😀

Praat mee