Laadt je Samsung Galaxy Note 3 op tijdens het fietsen – prototype fiets van Samsung

Ben je ooit wel eens een eind gaan fietsen om er alleen maar achter te komen dat je telefoon leeg is en er geen enkele mogelijkheid is hem weer op te laden voordat je weer thuis bent? Als dit  je regelmatig overkomt dan heeft Samsung bij deze de oplossing voor jou – maar wel nog in prototype vorm. De Koreanen hebben de handen namelijk ineengeslagen met Trek Bikes en een vrij uniek fiets prototype gemaakt met een dock voor je Galaxy Note 3 midden op het stuur.

En ja, hij doet precies wat je nu denkt dat hij doet. Door je Note 3 in het dock te plaatsen kun je het toestel opladen door simpelweg te fietsen. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere snufjes ingebouwd. Zo is de dock niet alleen maar een manier om stroom in je apparaat te pompen maar maakt hij ook daadwerkelijk connectie met het interne geheugen van je toestel. Dit wil zeggen dat, tijdens het fietsen, de Note 3 relevante informatie kan weergeven zoals de fietser’s snelheid, versnelling, afstand etc. Hiermee wordt de fiets in combinatie met de Note 3 een soort van cardio tracker. Natuurlijk is het ook mogelijk om Google Maps aan te zetten zodat je nooit meer verdwaald raakt 😉

De Samsung Bike is zoals eerder gezegd nog in de prototype fase, dat wil zeggen dat we waarschijnlijk nog een aantal maanden (jaren??) zullen moeten wachten voordat het definitieve ontwerp daadwerkelijk in de winkels ligt. Er werd niks gezegd over de prijs of de landen waar de fiets zal worden verkocht.

(via: phandroid)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee