Dit is de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 (update: prijs)

Vanmiddag was hij in feite al in volle glorie te zijn, inclusief alle technische specificaties. En nu is hij dan officieel: de Samsung Galaxy NotePRO 12.2.

samsung-galaxy-notepro-12-2-pers-1 Dit is de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 (update: prijs)

De Galaxy NotePRO 12.2 zat er al even aan te komen, en in feite vertoont deze ‘XL Note’ sterke overeenkomsten met de 2014 Editie van de Galaxy Note 10.1. Zo vinden we onder de motorkap Snapdragon’s krachtige Snapdragon 800 quadcore processor – tenminste in de 4G versie van dit nieuwe lid van de Note serie. De WiFi variant is naar verluid voorzien van Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor, met vier snelle en vier energiezuinige rekenkernen. Maar het pronkstuk is natuurlijk het 12,2 inch beeldscherm, met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels – al met al goed voor een pixeldichtheid van 247 pixels per inch.

Verder vinden we in de NotePRO 12.2 drie gigabyte werkgeheugen, een acht megapixel camera aan de achterkant, en een twee megapixel camera aan de voorkant, evenals een flinke batterij met een capaciteit van 9500 mAh. De bij een Note behorende S Pen stylus is eveneens van de partij, en de basisversie komt standaard met 32 GB opslagcapaciteit, die middels een microSD slot nog verder uitgebreid kan worden.

samsung-galaxy-notepro-12-2-pers-2 Dit is de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 (update: prijs)

Qua behuizing is de NotePRO natuurlijk een flinke jongen, in vergelijking tot de bekende 10 inch tablets: het apparaat meet 296 bij 204 millimeter, en is 7,95 millimeter dun. Met een gewicht rond de 750 gram is het géén tablet die je comfortabel lang in één hand houdt, maar daar is hij natuurlijk ook niet voor bedoeld. De afwerking met de kunstlederen achterkant kennen  we al van de Galaxy Note 3.

De NotePRO 12.2 draait op de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, te weten 4.4 KitKat, en uit de eerste persafbeeldingen van het apparaat valt op te maken dat Samsung heeft gesleuteld aan haar eigen TouchWiz interface. De Magazine interface biedt een aantal startschermen, waarbij een scheiding wordt gemaakt tussen werk, privé, en entertainment.

De bekende multiwindow feature die inmiddels op bijna iedere smartphone en tablet van Samsung te vinden is, is flink uitgebreid om beter gebruik te kunnen maken van het grote 12,2 inch beeldscherm. Het is nu mogelijk om maarliefst vier applicaties tegelijkertijd te tonen en te gebruiken, waarbij het venster van iedere app naar eigen behoefte kan worden aangepast.

Wat we hopelijk ook spoedig te weten komen is de releasedatum van deze nieuwe XL tablet met S Pen, en natuurlijk de prijs van zowel de WiFi als de 4G variant. Wel laat het zich raden dat dit vermoedelijk de duurste tablet in Samsung’s aanbod is: de combinatie van het grote scherm en de topnotch hardware zal niet vergezeld gaan van een lage prijs – maar dat lijkt ons logisch.

Update: de WiFi NotePRO 12.2 heeft in ieder geval een adviesprijs van € 749,- meegekregen, en zal in het eerste kwartaal in de winkels te vinden zijn.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee