Cijfertjes en grafiekjes – Galaxy S3 nog steeds meest populaire Samsung smartphone in de VS

Je zou denken dat de Galaxy S4 en Note 3 met hun verkoopaantallen die in de miljoenen lopen toch wel koploper in de smartphone markt zouden zijn, maar niets is minder waar. Volgens het online advertentie platform Chitika is de ‘oude’ Galaxy S3 nog steeds het meest populaire Samsung toestel op de Amerikaanse markt.

Afgelopen december bleek dat de S3 nog goed was voor zo’n 34% van al het dataverkeer tussen alle Samsung smartphones en tablets. De S4 neemt heeft wel de tweede plaats weten de veroveren met een aandeel van ongeveer 24%., en zelfs de originele Samsung Galaxy S wist nog binnen te glippen met een bescheiden 1.9% aandeel.

samsung-chitika-phones Cijfertjes en grafiekjes - Galaxy S3 nog steeds meest populaire Samsung smartphone in de VS

Hoewel de Galaxy Note serie ontzettend populair is in het thuisland van Samsung (Zuid-Korea) ligt dat in Amerika wel iets anders. Alle drie de Note toestellen samen hebben namelijk een aandeel van ‘maar’ 13% in het dataverkeer tussen Samsung toestellen. Verder bleek tevens dat het niet de 7.0  inch ‘phablet’ modellen zijn die het goed doen, maar vooral de grote 10.1 inch varianten blijken populair te zijn onder het volk. De 10.0 inch varianten waren namelijk goed voor 53% van het dataverkeer (kijkende naar alleen tablets en phablets) terwijl de 7.0 inch het met een degelijke 40% moet doen.

samsung-chitika Cijfertjes en grafiekjes - Galaxy S3 nog steeds meest populaire Samsung smartphone in de VS

 

Dus wat kunnen we hieruit afleiden? In ieder geval dat de Galaxy S3 tot op heden het meest populaire Samsung toestel blijft en dat daarom de release van de nieuwe Galaxy S5 extra belangrijk zal zijn voor de Koreanen. Een ontzettend groot deel van de huidige S3 bezitters heeft namelijk een 2-jarig contract met menig provider, en laat het nou net zo zijn dat die 2 jaar voor de meeste mensen net verlopen zodra de S5 op de markt verschijnt.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. oscar zegt

  De galaxy s3 lijkt mij ook nog steeds een goede telefoon maar ik hoor van vrienden om me heen en mensen die een s3 hebben dat ze er niet tevreden mee zijn.
  Een iemand zij tegen mij dat als je een s2 met een s3 vergelijkt dat de s2 wint. Maar dan heb je de beiden telefoons al een jaartje gebruikt.
  Ik zit nu te twijfelen of ik nog de s3 aan mensen moet aanraden…

 2. Rick zegt

  tja, het is maar net wat je zelf wilt en wellcht nodig hebt.
  Ik heb een S2+ en thuis een Nexus 7 tablet, dus ik hoef voorlopig geen nieuwe of beetere smartphone.
  de s3 is en zal voorlopig een prima smartphone blijven voor de grootste deel van zijn doelgroep.
  zoals ik het bekijk zijn de huidige en de aankomende vlaggenschepen enkel iets moois en wellicht nog voor de zwaardere gebruikers.

 3. Coen zegt

  Het hangt er natuurlijk ook erg vanaf waar je behoefte aan hebt. Ik vind de camera erg belangrijk omdat ik geen zin heb een losse camera mee te slepen. Ik heb een S3 van mijn werk en privé een Nokia 808. Nu is er eigenlijk geen enkele camphone beter dan die van de 808, maar de S4 van mijn vrouw maakt toch al beduidende betere foto’s dan de S3. En ik zou toch graag naar 1 toestel willen. De S4 zou toch misschien een optie zijn. De S4 active maakt nog weer betere foto’s, maar die is bijna niet als smartphone te gebruiken door zijn onhandige afmetingen. Een echt alternatief is er nog niet, daarbij moet ik ook nog steeds voor mezelf beslissen of Android nu hét OS is voor mij.

Praat mee