Betere Air View, Air Gesture features voor de Samsung Galaxy S5 en Galaxy Note 4

Volgens een Koreaanse nieuwsbron zullen de Samsung Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 uitgerust worden met verbeterde Air View en Air Gesture features, en de laatste met nauwkeuriger S Pen herkenning.

samsung-galaxy-s5-air-view-gesture Betere Air View, Air Gesture features voor de Samsung Galaxy S5 en Galaxy Note 4

Toen de Galaxy S4 op de markt kwam, waren de Air View en Air Gesture features de meeste opvallende, nieuwe snufjes voor een mainstream smartphone, hoewel we Air View al tegenkwamen op de Galaxy Note 2. En ook dit jaar zal Samsung deze interface mogelijkheden dus verder blijven ontwikkelen.

Fabrikant Synaptics zal volgen het Koreaanse ETNews voor beide toestellen het onderdeel leveren dat ervoor zorgt dat aanraking van het scherm geregistreerd en verwerkt wordt. Naar verluid heeft Synaptics de laatste tijd flinke vooruitgang geboekt in haar technologie, waardoor detectie van vingers – of de S Pen – bóven het scherm een stuk nauwkeuriger is geworden. Het gebied boven het scherm waar vingerbewegingen geregistreerd wordt is een stuk groter geworden, wat simpel gezegd veel meer, en betere mogelijkheden biedt voor funcies als Air View en Air Gesture in toekomstige toestellen als de Galaxy S5.

Ook registratie van een stylus als de S Pen is weer een stuk nauwkeuriger – een verbetering waar de Galaxy Note 4 ongetwijfeld de vruchten van zal plukken. Maar eerlijk is eerlijk: zoveel problemen hebben we nu toch ook niet met de S Pen van de Galaxy Note 3, dus het is nog even afwachten hoe de gebruiker hier uiteindelijk van kan profiteren. Aan de andere kant: als verhoogde nauwkeurigheid samengaat met een nog betere implentatie van de S Pen, is dat uiteraard een welkome ontwikkeling.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

 1. Fre4ked zegt

  Met mijn note 2 heb ik ook nooit last gehad van de S pen hoor :O Behalve dat dat plastic knopje er heel soms uitvalt als ik mijn telefoon weer eens uit mn handen laat kletteren.. Enige jammere is dat de N2 geen Air command functie heeft 🙁 Dat zou mij alleen maar een softwarematige copy-paste lijken, maar appearantly ben ik verkeerd.
  Aan de andere kant verheug ik me al sinds het filmpje van de S4(?) over het opnemen met een zwiep van je hand over het toestel heen, zodat ik niet met vette vingers mijn telefoon hoef aan te raken. Heb m’n zinnen momenteel gevestigd op de N4, dus ik vind dit GOED NIEUWS :D.

  • Michel zegt

   Eens 🙂 Note 2 was inderdaad ook prima. Alleen dat die S Pen het niet doet op de Menu en Terug toetsen… dat was wel jammer, en gelukkig sinds de Note 3 gefixt.

   • Fre4ked zegt

    Ohja, die terugtoetsen. Dat was zelfs op de 8″ tab al gefixed volgens mij.. Maar zolang ik dit lees ben ik blij dat ik niet de overstap naar de N3 heb gemaakt, maar nog rustig aan het wachten ben ^^

Praat mee