SM-G900S duikt op: Samsung Galaxy S5 of nieuwe Galaxy Round?

Het gebeurt vaak genoeg: een nieuw toestel waarvan eerste de productcode opduikt, en pas later duidelijk wordt om welke smartphone het gaat. En zo komen we vandaag de vraag tegen wat de SM-G900S is. Is het misschien de Samsung Galaxy S5? Of een nieuwe versie van de Galaxy Round?

samsung-galaxy-s5-gfx-sm-900s SM-G900S duikt op: Samsung Galaxy S5 of nieuwe Galaxy Round?

Uit de database van GFXBench een grafische benchmark test – komt de bewuste productecode, SM-900S. Deze lijkt natuurlijk verdacht veel op die van de Galaxy Round, die SM-G910S als codenaam meekreeg. Maar voor een nieuwe Round is toch eigenlijk nog een beetje vroeg?

Tel daarbij op dat uit de informatie van GFXBench blijkt dat het toestel een schermresolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels, en het is in ieder geval duidelijk dat het hier gaat om een volgende-generatie telefoon. En, uhm, ja, dat zou dan ook de Galaxy S5 kunnen zijn.

samsung-galaxy-s5-gfx-sm-900s-2 SM-G900S duikt op: Samsung Galaxy S5 of nieuwe Galaxy Round?

De processor in het ‘betrapte’ toestel is de MSM8974, oftewel een variant van Qualcomm’s Snapdragon 800 serie. De maximale kloksnelheid is 2,5 GHz, dus het is niet zo vreemd om aan te nemen dat het hier gaat om de Snapdragon 805, die onlangs onthuld werd. Echter, de grafische processor aan boord is de Andreno 330, terwijl de Snapdragon 805 voorzien is van een Adreno 420. Waarschijnlijk zien we dus gewoon een Snapdragon 800, met een iets hogere kloksnelheid.

Om het plaatje compleet te maken kunnen we nog opmerken dat het besturingssysteem Android 4.4 KitKat is, maar dat valt sowieso te verwachten van een volgende-generatie toestel waarvan we introductie pas in 2014 gaan meemaken.

samsung-galaxy-s5-gfx-sm-900s-3 SM-G900S duikt op: Samsung Galaxy S5 of nieuwe Galaxy Round?

Al met al zijn er redenen om aan te nemen dat het hier nog niet om de Galaxy S5 gaat – daarvoor is de processor een beetje teveel 2013, en te weinig 2014, zeg maar. Wel veelbeloven is het beeldscherm, met deze resolutie. Mogelijk zien we hier gewoon een vroege testversie van de Galaxy S5, die vooral gebruikt wordt om een dergelijk beeldscherm uit te proberen. Of toch een variant op de Galaxy Round. Of… nog iets heel anders.

Wie het weet mag het zeggen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee