Samsung’s marktaandeel groeit in Amerika samen met Android

Van goeie ouwe sammobile hebben we wat interessante feiten voorgeschoteld gekregen wat betreft de smartphone markt in Amerika. Een maandelijks onderzoek van bureau comScore laat onder andere het marktaandeel van Samsung zien en hoe deze zich verhoudt tot andere grote jongens als Apple en HTC.

ScreenHunter_01-Dec.-08-16.08 Samsung's marktaandeel groeit in Amerika samen met Android

In de tabel zien we dat Samsung gewoon lekker doorgaat met het langzaam maar zeker veroveren van de (Amerikaanse) smartphone markt. De Koreanen hebben momenteel (eind Oktober 2013 om precies te zijn) zo’n 25% van de markt in handen. Dit is een toename van 1,3 % en opzichte van het vorige kwartaal. Hiermee staat Samsung op een sterke eerste plaats onder koploper Apple die met 40% ver boven de concurrentie uitsteekt. De rest van de top 5 bestaat uit HTC, Motorola en LG die allemaal rond een marktaandeel van ongeveer 7% blijven steken.

Hoewel de iPhone dus verreweg het meest populaire toestel in Amerika blijkt te zijn heeft Android toch de koppositie weten te bemachtigen als het gaat om mobile besturingssystemen. Ruim 52% van alle (Amerikaanse) smartphones draait namelijk op een versie van Android waarmee Google met bijna 12% boven Apple’s iOS staat. Verder zien we dat Microsoft en Blackberry om de derde en vierde plaats strijden.

Voor meer interessante feitjes en cijfertjes – zoals de populairste mobile websites (google.com) of de meest gebruikte apps (Facebook) kun je HIER het originele bericht van onderzoeksbureau comScore bekijken.

Galaxy deal tips

Praat mee