Samsung: “Tizen & Firefox kunnen bondgenoten worden tegen Android en iOS”

Het mag  duidelijk zijn dat Samsung grootse plannen heeft voor haar mobiele besturingssysteem Tizen wat de Koreanen samen met Intel aan het ontwerpen zijn. Naast smartphones en tablets weet SamMobile te melden dat er zelfs al autofabrikanten (Toyota, Jaguar…) geïnteresseerd zijn in een mogelijke integratie van Tizen in toekomstige auto’s.

tizen2 Samsung: "Tizen & Firefox kunnen bondgenoten worden tegen Android en iOS"

Maar als we de woorden van een woordvoerder van Samsung mogen geloven willen de Koreanen deze plannen nog uitbreiden met iets wat we niet vaak zien in deze tak van de industrie. Samsung toont namelijk interesse om samen te werken met een rivaliserend besturingssysteem en laat tijdens de Conference for establishing HTML5 Fusion Technique weten dat het graag samen wil werken met Mozilla om Tizen en Firefox OS dichter bij elkaar te brengen.

Firefox OS is vooral gericht op low-end toestellen en lijkt daarom niet direct een grote concurrent van de Koreanen te zijn, maar het zou zeker een interessante zet zijn van Samsung aangezien ook Tizen zich lijkt te richten op zowel high-end als low-end smartphones. Samsung gelooft dat een samenwerking tussen de twee een uniek platform tot stand kan brengen dat direct kan concurreren met zowel Android als iOS van Apple. Hoewel het een vergezocht idee is, zou het in theorie goed uit kunnen pakken voor beide partijen.

Wat denk jij? Moeten Samsung en Mozilla hun krachten bundelen of kunnen de Koreanen het beter bij hun eigen ontwikkelaars houden?

(via: gforgames)

Galaxy deal tips

Praat mee