Samsung lanceert Smartphone GamePad (update: prijs, releasedatum)

Samsung heeft vandaag officieel haar Smartphone Gamepad onthuld, die van je telefoon een heuse gameconsole maakt. Direct vanaf het begin wordt de GamePad ondersteund door 35 games, waaronder de belangrijkste Android titels van makers als Gameloft en Electronic Arts.

samsung-gamepad Samsung lanceert Smartphone GamePad (update: prijs, releasedatum)

Het is niet Samsung’s eerste accessoire dat zich specifiek op games richt. De Galaxy S4 kreeg destijds al een eigen GamePad accessoire mee, hoewel deze er lang niet zo volwassen uitziet als de vandaag onthulde versie.

De GamePad ondersteund smartphones met een beeldscherm van vier tot 6,3 inches – voor de houder – en kan zowel als draagbare console ingezet worden, maar ook via HDMI kabel of AllShare Screen Mirror aan een televisie gekoppeld. Je smartphone moet op Android 4.1 of hoger draaien, waarbij Android 4.3 op dit moment voor optimale prestaties zorgt.

Nu al wordt de GamePad ondersteund door spellen als Asphalt 8: AirborneNeed For Speed Most Wanted, Modern Combat Zero Hour, Virtua Tennis, en Prince of Persia – en nog een titel of dertig. In de loop van zal deze lijst nog flink uitgebreid worden.

Samsung zelf geeft aan dat de GamePad in sommige Europese landen nu al beschikbaar is, maar in Nederland komt hij vermoedelijk pas begin 2014 op de markt. Update: Samsung zelf geeft de GamePad een adviesprijs mee van € 99,99, en een releasedatum vóór het einde van december. Je kunt ‘m alvast voorbestellen voor 75 euro bij Centralpoint (HIER) – verwachte leverdatum: 7 januari.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee