Samsung vraagt patent op ‘klaptelefoon’ met transparant én normaal beeldscherm

In de categorie ‘leuke-patentaanvragen’ zagen we gisteren al een polsband met flexibel scherm voorbij komen. Vandaag duikt een aanvraag met de titel ‘Dual Display Device and Methode of Controlling the Same’ op voor een soort klaptelefoon – pardon, clamshell – met twee beeldschermen, waarvan er eentje transparant is.

samsung-dual-display-clamshell-1 Samsung vraagt patent op 'klaptelefoon' met transparant én normaal beeldscherm

Het op de bovenstaande afbeelding getoonde ontwerp lijkt in feit gewoon op een normale smartphone – met een extra transparant beeldscherm erbovenop dat open geklapt kan worden, en in gesloten toestand op het normale scherm rust.

Hoewel een dergelijk toestel vermoedelijk niet zo dun is als de huidige generatie ‘normale’ smartphones, is dit wél een toestel dat een geheel nieuwe betekenis kan geven aan augmented reality. Eerder al zagen we Samsung’s interface concept voor een transparent scherm opduiken – terwijl ook het idee van een smartphone met twee schermen recent langs kwam. Vandaag zien we dus in feite de combinatie van die twee ideëen.

samsung-dual-display-clamshell-2 Samsung vraagt patent op 'klaptelefoon' met transparant én normaal beeldscherm

Dit is typisch zo’n concept waarvan het nog maar de vraag is of en wanneer we deze in ons land gaan tegenkomen. Maar het is altijd leuk om een idee te hebben wat er zoal in Samsung’s keuken borrelt.

De patentaanvraag bij de United States Patent and Trademark Office dateert van februari – publicatie ervan vond gisteren plaats. In ieder geval kun je de aanvraag zelf HIER bekijken.

Galaxy deal tips

Praat mee