Méér tabs: vier nieuwe Samsung Galaxy Tab of Note tablets in 2014

Sinds Samsung in 2011 met redelijk veel succes de tablet PC markt betrad, zijn de Zuid-Koreanen eigenlijk een constante, maar onopvallende speler gebleven op deze markt. Voor 2014 heeft het bedrijf echter flink wat groei in de planning staan – en tenminste vier nieuwe tablet modellen moeten hiervoor gaan zorgen.

samsung-galaxy-tab-13-3 Méér tabs: vier nieuwe Samsung Galaxy Tab of Note tablets in 2014

Brengt 2014 de langverwachte dual-boot Galaxy Tab met Android én Windows?

Onderaan het prijsspectrum zal waarschijnlijk de nieuwe Galaxy Tab 3 Lite bungelen, die met een prijs niet ver boven de honderd euro een echt instapmodel zal zijn. Daarnaast verscheen recent al de volgende generatie – de Galaxy Tab 4 serie – aan de horizon, die mogelijk – en eindelijk! – voorzien zal zijn van een Amoled beeldscherm.

Hoewel dit laatste een logische stap is, die Samsung’s Galaxy Tab serie duidelijker een eigen edge zal geven, wordt het pas interessant bij de volgende, verwachte modellen. Zo zit er al sinds tijden een Galaxy Note 12.2 in de pijpleiding – inderdaad, dat is een tablet met een 12,2 inch beeldscherm, én alle toffe features van de Note serie, zoals een S Pen stylus.

En stiekem hopen wij dat die andere, nóg grotere 13,3 inch Galaxy Tab – met zowel Android als Windows aan boord – meer blijkt te zijn dan een spannend gerucht.

Dat Samsung het de laatste jaren zwaar had op de 10-inch-tablet-markt is duidelijk. Dat Samsung probeert nieuwe categoriën te lanceren, met grotere schermen, is op zijn minst interessant voor iedereen die zijn of haar tablet wil gebruiken voor serieuze, zakelijke doeleinden. En het feit dat Samsungmogelijk de stap waagt naar tablets met een Amoled scherm, lijkt ons een teken dat Samsung de tablet markt serieuzer begint te nemen.

Kom maar op dus, hoewel veel van de hierboven beschreven verwachtingen toch een beetje vallen in de categorie ‘eerst-zien-dan-geloven’. Voor hetzelfde geld krijgen we gewoon drie varianten van de Galaxy Tab 4 – met een 7, een 8 en een 10 inch scherm – en een 2014 editie van de Galaxy Note 8.0. Het zou niet de eerste keer zijn, dat de geruchten spannender waren dan de uiteindelijke werkelijkheid, tenslotte.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee