Eldar Murtazin: Samsung Galaxy S5 komt eind april

Middenin een storm van geruchten over een ‘vroege release’ van de Samsung Galaxy S5 is er één man die nuchter blijft, en aan het idee vasthoudt dat de Zuid-Koreanen hun volgende topmodel smartphone volgens het bekende, jaarlijkse schema zullen lanceren. Deze man is onze favoriete Russische telefoonroddelaar, Eldar Murtazin.

murtazin-samsung-galaxy-s5-releasedatum Eldar Murtazin: Samsung Galaxy S5 komt eind april

Murtazin is een redelijk controversieel figuur binnen de mobiele branche: vaak doet hij absurde voorspellingen, die soms niet, maar soms ook wel uit komen. Zo riep hij al lang geleden dat Microsoft uiteindelijk Nokia zou kopen, en werd prompt door velen niet meer serieus genomen – tot het moment dat, nouja, Microsoft Nokia kocht.

Als het op details van specifieke telefoons aankomt slaat hij de plank overigens ook vaak genoeg mis, maar door als eerste de introductiedatum van de Galaxy S4 te voorspellen – wat heet ‘voorspellen’: die wist hij natuurlijk gewoon – toonde hij ook begin 2013 aan nog prima op te hoogte te zijn van plannen van Samsung.

En vandaag laat hij dus via Twitter weten dat de Galaxy S5 pas eind april in de schappen zal liggen. Dit kan natuurlijk prima het geval zijn, en het is niet eens in tegenspraak met het meest recente gerucht dat spreekt van een release in maart of april.

En dus denken we dat het tijd wordt om alle wilde speculatie over een ‘vervroegde release vanwege het teleurstellende succes van de Galaxy S4‘ netjes in een doosje op te bergen op zolder. De Samsung Galaxy S5 komt gewoon – net als al zijn voorgangers – eind april op de markt. En dat is eigenlijk wel zo logisch. Laten we er dan ook maar vanuit gaan dat het toestel in maart onthuld wordt, en alles puzzelstukjes vallen weer netjes op zijn plaats.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee