Samsung Galaxy S5 (of Galaxy F) duikt op in AnTuTu benchmark

Het is weer de tijd van het jaar dat nieuwe toestellen semi-incognito opduiken in allerlei benchmarktests. Zo dook een toestel met de productcode SM-G900F vorige week op in de Browsermark test, en omdat het hier mogelijk gaat om de aanstormende Samsung Galaxy S5 – of natuurlijk de illustere Galaxy F – let nu iedereen op informatie in databases van andere testapplicaties. Zodoende is vandaag hetzelfde toestel opgedoken in de database van AnTuTu.

samsung-galaxy-s5-galaxy-f-antutu Samsung Galaxy S5 (of Galaxy F) duikt op in AnTuTu benchmark

Deze keer laat het geteste toestel zowaar verschillende stukjes informatie achter. Zo zien we dat het beeldscherm een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels, over Qualcomm’s Snapdragon 800 processor beschikt met een kloksnelheid van 2,5 GHz, een 16 megapixel camera aan boord heeft, evenals 3 GB RAM, en 32 GB opslagcapaciteit. Het geheel draait op A ndroid 4.4 KitKat.

Deze specificaties vallen op het eerste gezicht enigszins tegen. Tenslotte horen we al sinds maanden geruchten over een QHD scherm met 2560 bij 1440 beeldpunten, en een processor die tenminste een stapje vooruit doet ten opzichte van de chip in de Galaxy Note 3.

Hoe het precies zit met deze laatste – de processor – is lastig te zeggen, maar dat het scherm nog van het 1080p type is, hoeft niemand te verwonderen. De kans is groot dat het hier om een testtoestel gaat dat nog niet voorzien is van het nieuwe, ultrahoge resolutie scherm.

In ieder geval lijkt de camera in deze mogelijke Galaxy S5 variant wél te passen bij recente geruchten over een 16 megapixel ISOCELL sensor.

Wij voorspellen voor nu alvast dat we de komende maanden nog veel meer soortgelijke ‘verschijnen’ zullen zien – uiteraard met totaal tegenstrijdige specificaties, omdat er verschillende testvarianten van het toestel in omloop zijn.

Ow, en je wilt dan natuurlijk ook weten hoe de potentiële Galaxy S5 danwel F scoorde in deze benchmarktest. Het antwoord: matig (nog geen 30.000 punten). Eigenlijk zoals je mag verwachten van een testtoestel in deze fase van de ontwikkeling (lees: maanden vóór de daadwerkelijke release).

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee