‘Samsung Galaxy S5 wordt in februari op MWC onthuld’

Inderdaad, we hebben nog lang niet genoeg geruchten gehoord over de datum waarop de Samsung Galaxy S5 aan het grote publiek zal worden voorgesteld. Toch? In ieder geval duikt vandaag het nieuws op dat het toestel wel degelijk al in februari onthuld zal worden, en wel tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

samsung-galaxy-s5-mwc-2014-onthulling 'Samsung Galaxy S5 wordt in februari op MWC onthuld'

Om precies te zijn wordt er in Zuid-Korea zelf niet gefluisterd dat het hier concreet om de Galaxy S5 gaat, maar om Samsung’s eerste smartphone met een QHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Maargoed, dan weet iedereen dat het wel om de Galaxy S5 moet gaan.

Op zich is er helemaal niets opzienbarends aan een onthulling van de S5 op het MWC. Het is een mooie gelegenheid om een nieuwe toestel te tonen aan de masaal aanwezige wereldpers, en een introductie eind februari kan prima samengaan met een release eind april.

Desalniettemin is het maar de vraag of Samsung inderdaad haar volgende topmodel smartphone lanceert op grote beurs. De Galaxy S2 werd destijds ook tijdens het MWC onthuld, maar sinds de Galaxy S3 organiseert Samsung altijd aparte evenementen voor de introductie van haar belangrijkste toestel van het jaar.

Naast een mogelijke onthulling van de Galaxy S5 eind februari, schijnt Samsung volgens hetzelfde bericht in 2014 een toestel met irisscanner te gaan lanceren. De kans dat we deze technologie in de S5 tegenkomen is vooralsnog klein, maar een toestel als de Galaxy Note 4 komt – door een introductie die pas tegen de herfst komt – mogelijk wel in aanmerking.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee