Samsung Galaxy S4 Active krijgt snellere broer – in Zuid-Korea

De Samsung Galaxy S4 Active – zeg maar, de sportieve broer van de Galaxy S4 – is aan onze kant van de wereld uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 600 processor. En hoewel daar helemaal niks mis mee is, besloot Samsung in Zuid-Korea een gepimpte versie van het toestel op de markt te brengen: de Galaxy S4 Active LTE-A, met de snellere Snapdragon 800 chip aan boord.

samsung-galaxy-s4-active-lte-a Samsung Galaxy S4 Active krijgt snellere broer - in Zuid-Korea

In feite was deze snellere Galaxy S4 Active al een paar maanden geleden opgedoken, maar nu is dan ook daadwerkelijk verkrijgbaar in Samsung’s thuisland. Het toestel is niet alleen uitgerust met een snellere processor, maar ook de camera kreeg een flinke boost: deze beschikt nu over dezelfde 13 megapixel resolutie die we kennen van de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3. Tevens is de standaard aanwezige opslagcapaciteit vergroot van 16 naar 32 GB.

Natuurlijk wil de ‘LTE-A’ toevoeging zeggen dat het hier gaat om een toestel dat overweg kan met de ultrasnelle LTE Advanced netwerken die in Zuid-Korea in opmars zijn, maar waar we in ons land de komende jaren alleen nog maar van kunnen dromen.

De grote vraag is natuurlijk of we deze S4 Active variant ooit in een winkel in de buurt zullen tegenkomen. En hoewel we de kans echt ontzettend klein achten – nihil, zelfs – hebben we onlangs toch gezien hoe een snellere versie van de Galaxy S4 wel degelijk naar landen als Duitsland en Frankrijk kwam, al dan niet onder de naam Galaxy S4 Advance. Dus hopen mag én kan – maar blijft er niet voor wakker.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee