Android 4.3 update voor 4G versie Samsung Galaxy S3 nu ook van start

Nadat vorige week de update naar Android 4.3 voor de ‘gewone’ Samsung Galaxy S3 weer van start ging – na een korte onderbreking – komt nu ook deze langverwachte softwareupdate op gang voor de Galaxy S3 met 4G verbinding – de GT-I9305.

samsung-galaxy-s3-4g-gt-i9305-android-4-3-update-nederland Android 4.3 update voor 4G versie Samsung Galaxy S3 nu ook van start

Hoewel deze Galaxy S3 met 4G aanvankelijk niet in ons land verkrijgbaar was, deed deze toestelversie samen met Nederland’s eerste 4G netwerk van KPN alsnog zijn intrede. En inmiddels leveren naast KPN ook Vodafone en T-Mobile de S3 standaard in de 4G uitvoering.

Voor iedereen die dus deze Galaxy S3 4G heeft is er goed nieuws: ook voor jullie toestelversie is het updateproces naar Android 4.3 begonnen. Zoals meestal behoren zowel Nederlands als België níet tot de eerste groep landen die de update kunnen gaan installeren.

Overigens brengt de update voor de S3 4G verder natuurlijk precies dezelfde vernieuwingen en verbeteringen als de update voor de ‘gewone’ S3: ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch, een vernieuwde én snellere interface, en beveiliging door Samsung’s Knox software.

Wanneer Android 4.3 voor de Galaxy S3 met 4G verbinding in onze contreien beschikbaar zal zijn, is natuurlijk niet bekend. Voor zover wij weten zijn de meeste 4G S3’s zogenaamde branded toestellen – via een provider verkocht – waardoor de update normaal gesproken nog iets langer op zich laat wachten.

Overigens rolt ook de Android voor de Galaxy S3 zónder 4G vrolijk verder, en lijkt het een kwestie van aftellen tot deze ook hier ten lande beschikbaar zal zijn. Stay tuned…

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. G.N.A. Seggelinck zegt

  Beste lezer en zeker ook gebruikers,
  Ik vindt het onbegrijpelijk dat de Samsung Galaxy Note 10.1 ofwel de GT-N8000
  Als je naast de bovenstaande een S4 hebt, dan werkt het gemis van regelmatige upgrades voor de GT-N8000
  extra door als zijde een gemis — en waarom — die tablet heeft genoeg gekost.
  Jammer dat Samsung zo weinig doet om ook de Tablet(s) te upgraden

 2. JaJa zegt

  De update voor de ‘gewone’ s3 vorige week weer van start gegaan? Ik ken nog niemand die de update heeft ontvangen. Dit ‘nieuwtje’ is ergens opgepikt (zdnet?) en herhaald. Maar waar is die update dan?

 3. marco zegt

  Je hebt gelijk ik wacht er al zo lang op maar nog steeds niks ik vind het gewoon een beetje waardeloos dat de mensen zolang moeten wachten.

 4. Kareem zegt

  Ik geef Marco gelijk, ik vind het allemaal te langdradig. Heb eigenlijk al geen zin om te wachten en ben van plan om hem gewoon handmatig op mijn telefoon te zetten met ODIN maar ik heb geen zin in dat gezeik als iets fout gaat.

 5. zegt

  Ben wel inmiddels wel een beetje klaar met smartphone fabrikanten met hen eigen ‘schil’ produktjes !! Vaak zit het em juist in de ‘eigen’ toegevoegde software/apps wanneer er een android update gereleased wordt. Gelukkig mag ik binnen kort een abbo verlenging doen ….dat wordt binnenkort dus Apples met Peren vergelijken !

 6. Marco zegt

  Ik begin het best irriterend te vinden allemaal heb zelf geprobeerd om custom rom te installeren maar heb een probleem met de usb port van me S3 dus ik zit vast aan Samsung’s touchwiz helaas , anders was ik zeker overgestapt op Cyanogenmod!

 7. Marc zegt

  Mijn toestel heeft de update gedaan na 89% hielt die op en ging die uit…
  ik zette mijn toestel aan en hij gaf zoals normaal aan samsung galaxy s3 alleen recht bovenin staat een rood streepje. hierna gaat die weer uit maar soms laat die een android pop zien met klep van zijn buik los en een uitroep teken erboven wie kan mij helpen dat me telefoon het weer doet ?

  Groet

 8. Hans zegt

  Update gedraaid via Kies na factory reset. Na update nogmaals reset gedaan voor de zekerheid. Op zich werkt alles, maar je ziet de batterij letterlijk leeglopen (heb hem ingesteld op tonen in procenten). Tamelijk slecht dit. TIP: Update niet maar wacht op 4.4 (als die nog komt voor de S3). TIp 2: Koop geen Samsung meer. Altijd gezeur met hun updates.

Praat mee