Samsung Galaxy S3 4G krijgt Android 4.3 update in Nederland

Nog vóór de Samsung Galaxy S3 zonder 4G krijgt de versie mét 4G vandaag de langverwachte update naar Android 4.3. Opvallend is dat de update tegelijk beschikbaar is voor zowel de unbranded als de branded toestelversies van KPN en Vodafone.

samsung-galaxy-s3-4g-gt-i9305-android-4-3-update-nederland Samsung Galaxy S3 4G krijgt Android 4.3 update in Nederland

De 4G versie van de Galaxy S3 kwam pas een tijdje ná de versie met ‘alleen’ een 3G verbinding op de markt, om de simpele reden dat er ten tijde van de release van de S3 nog geen 4G netwerken actief waren in ons land.

In ieder geval brengt de update naar Android 4.3 een flink aantal vernieuwingen met zich mee, waaronder een makeover van de nu snellere interface, verbeterde schermweergave, ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch, en Samsung Knox – het nieuwe beveiligingspakket.

Het installeren van de update kan via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies software. In het eerste geval raden we aan dit via een WiFi verbinding te doen, zodat het je niet je halve databundel (of meer) kost.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten wat je ervaringen zijn!

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Michel zegt

   Als je je toestel opstart toont hij onder de naam ervan de productcode. Wat staat er onder het ‘Samsung Galaxy S III’ logo? Als daar GT-I9305 staat heb je de 4G versie – als er GT-I9300 staat is het de 3G variant.

 1. BRosen zegt

  Als je als modelnaam GT-I9305 hebt, dan heb je de 4G versie. De GT-I9300 is de 3G versie. Je kunt het model vinden als je je batterij eruit haalt.

 2. Flieber zegt

  3G dus…ik moet nog even wachten. Enig idee wanneer de 3G update wordt aangeboden?

  En nog een heel andere vraag: mijn bluetooth verbinding in de auto is heel slecht. Als ik aan het bellen ben wordt de verbinding met de carkit soms direct, soms na een minuut verbroken. Is dit een bekend probleem en zo ja, waar vind ik informatie om het probleem op te lossen?

  • Arjan zegt

   Ik herken de problemen niet, maar ik heb de 4G versie. Wellicht maakt dat uit. Vandaag heb ik inderdaad de update binnen gekregen. In een lijst van wat er allemaal verbeterd is stond ook dat de Bluetooth functionaliteit verbeterd is, dus wellicht is je probleem na de update opgelost. Even afwachten dus, tenzij iemand anders nu al een oplossing voor je heeft.

  • Michel zegt

   Als jouw toestel ook van T-Mobile komt, dan klopt dat. De update is beschikbaar voor toestellen zonder provider ‘branding’, en voor toestellen van Vodafone en KPN. T-Mobile moet nog even wachten, kennelijk.

 3. Debora zegt

  Ik heb gisteravond de update op mijn S3 4G gezet.
  Sommige menu’s zijn qwa lay out een beetje veranderd.

  Het enige nadeel van de update is dat de optie schermvergrendeling is aangepast.
  Als je de telefoon met de aan/uit knop (zijkant) of de menuknop indrukt, krijg je gelijk dat je de pincode of patroon (of welke beveiliging dan ook die ingesteld is) moet invoeren om te ontgrendelen.
  Dit was voor de update anders. Als ik toen de aan/uit knop of menuknop indrukte, moest ik eerst over het scherm vegen waarna de beveiliging ingevoerd moest worden om het scherm te ontgrendelen.

  Ik vind het jammer dat deze optie aangepast/verdwenen is.

 4. tjitze zegt

  Ik vind die nieuwe update helemaal niks. De zwarte balk bovenin is weg gehaald en al die icoontjes staan nu lelijk bij. Alles lijkt nu ook lichter.
  daarnaast is de stand by modus ook verrot gemaakt. Je kan dat ding nu rond slepen en widgets in voegen ofzo. Deze update heeft de hele sfeer van mn telefoon verneukt en de beunhaas die deze update heeft gemaakt gemaakt is meer op zn plek plek als keukenhulp bij de McDonald’s

 5. andreo zegt

  Gisteren update gedaan op mijn s3 4g gevolg het3x4 toetsen bord verdwenen en de wereld klok werkt niet meer. Zodra je op de weteld bol klikt sluit hij af is dst bij iedereen zo.

 6. sabine zegt

  Ik heb de oude versie nog, alleen als ik probeer te updaten staat er dat de laatste software is bijgewerkt. Hoe los ik dit op en download ik de nieuwe software versie?

 7. koos zegt

  update er nu een dag op staan eerst probleem met Slegte wifi verbinding opgelost nu bezig het accu gebruik weer onder controle te krijgen die is behoorlijk toegenomen invoertaal Nederlands moet je opnieuw downloaden scherm is wel helderder dan voorheen en install menu is veranderd maar geen schokkende veranderingen vind ik

 8. koos zegt

  als je beltonen hebt toegewezen zijn deze verdwenen en niet meer toe te voegen je moet eerst al je contacten van de sim verwijderen en daarna opnieuw kopiëren dan opnieuw toevoegen aan de lijst beltonen dan kan je iedereen zijn beltoon weer wijzigen

 9. NIco zegt

  Na update kom ik mij telefoon niet meer in S3 komt iedere keer samsung account aanmaken te staan.Daarna vraagt hij om google account . dan zwart scherm en begint alles opnieuw. Kan dus niet meer naar instellingen enz. steeds com.google,process.gapps is gestopt. alles na gezocht maar iedereen zegt dat je naar je instellingen moet gaan. En dat kan ik dus niet meer HELP aub

 10. Nathalie zegt

  Na de update is idd het zwarte balkje bovenin weg waardoor je bijna niks meer kan zien wat icoontjes betreft. Ook de kleur van mn mailbox is helemaal licht(hoe kan dit weer anders??? )en sommige instellingen zijn helemaal anders. Ben er niet blij mee! !!

 11. lasthuis zegt

  Ik lees zoveel negatieve dingen over deze update dat ik hem voorlopig wel links laat liggen.
  Ik heb automatisch updaten van software uitgezet.
  Ik vind het echt schandalig dat samsung zo’n update uitbrengt en zo ieders telefoon naar de knoppen helpt!

 12. NIco zegt

  Hallo Allen,

  Heb het probleem opgelost, is volgens mij voor iedere samsung telefoon zo op te lossen.

  Instaleer samsung kies op je pc/laptop. bij mij was het kies 3 neem aan dat dat voor iedereen tel;t maar dat zie je snel genoeg.
  Als je die hebt geinstalleerd dan sluit je telefoon aan op de pc als je kies hebt geopend.
  Daar kan je bij hulpmiddelen de firmware voor je telefoon upgraden. bij mij is het gelukt.. succes iedereen en wens iedereen een heel goed en gezond 2014

  • Ernst zegt

   Welk probleem heb je opgelost? Iedereen wil alleen maar weten hoe het accu leegloop probleem op te loissen is. Met alle goed bedoelde adviezen lukt dat niet.

 13. rianne zegt

  De update is geinstalleerd, maar nu krijg ik geen verbinding meer met de wi-fi en kan ik alleen internet uit mn bundel gebruiken. Hoe kan ik dit verhelpen??

 14. rkuijpers zegt

  ik heb zojuist de nieuwe update geïnstalleerd, maar nu maakt mijn telefoon geen verbinding meer met de WI-FI, hoe kan ik dit verhelpen??

 15. mir zegt

  Na d update maakt de foon tijdens t typen trillend geluid. Hoe krijg ik die trilling tijdens t typen weg? Heb toetstoon e.d. uitstaan.

 16. Tim zegt

  Ook hier na de update een batterij die leegloopt terwijl je ernaar kijkt.
  Als oplossing geven “zet maar zoveel mogelijk services uit” is niet echt een oplossing vind ik.
  Iets veroorzaakt dat snelle leeglopen maar wat?
  Baal hier best wel van.
  Is er een manier om zon update weer ongedaan te maken?

 17. Marielle zegt

  Hepl! Na de update is mijn accu binnen een halve dag leeg, en dan heb ik ‘m nauwelijks gebruikt… 🙁
  Balk bovenin is niet meer zwart, maar goed, verder niet belangrijk.
  Dat mijn batterij zo snel leeg is wel. Slecht zeg!!!

 18. koos zegt

  accu gebruik weer normaal als ik in plaats van auto alleen gsm kies dan wel heel traag internet
  dus netwerkmodus op alleen gsm zetten gebruik ik veel minder stroom probleem zit dus in de wcdma verbinding

 19. marc zegt

  Bluetooth Verbinding met carkit valt na een paar seconden weg. In januari geupdate naar 4.3.

  @mir, geluid bij typen aanzetten en dan opnieuw uitzz werkte bij mij

  • Kees zegt

   Ik heb hetzelfde probleem, van alles geprobeerd maar het probleem blijft. De telefoon maakt verbinding met de auto, maar na ca. 10 sec. valt deze weer weg. Weet iemand een oplossing.

 20. Sjmatz zegt

  Na die update is de optie ‘delen via’ weg bij het icoon muziek. Om nou muziek via bijvoorbeeld WhatsApp te delen moet ik eerst naar de map mijn bestanden gaan, en van daaruit naar de map waar ik mijn muziek heb instaan. Heb vandaag hierover met Samsung support gebeld en dat klopt inderdaad. Ze kunnen er ook niks aan doen. Ik doe nogal veel met muziek en vind dit een enorme verslechtering. Had ik dit van tevoren geweten, dan zou ik die update niet gedaan hebben.

 21. margret zegt

  Ik ben echt helemaal niet blij met deze update, bepaalde app’s werken niet meer. Het4x3 toetsenbord is ook niet meer(wat ik heel vaak gebruikte).Als ik dit had geweten zou ik deze update nooit hebben gedaan. Weet iemand hoe ik aan een 4×3 toetsenbord kan komen? Is dat ergens te downloaden. Ik was zo blij met mijn s3 maar met deze update,ben ik echt niet blij. Is er een mogelijkheid om deze update te verwijderen? Want dit is geen verbetering.

 22. Mario zegt

  Ik ben al maanden aan het kijken wanneer de update voor mijn Galaxy S3 4G (GT-I9305) uitkomt.
  Alleen krijg ik nog steeds via de telefoon te zien “Geen update Beschikbaar”.

  Heb op mijn mobiel Android 4.1.1 staan.

  Nu via Kies geprobeerd het te installeren, maar Kies zegt:

  Your device’s current firmware version is not supported to update firmware via Kies.

  Hoe kan ik nu alsnog de update krijgen?

Praat mee