Samsung Galaxy Note 3 tip: Snapdragon BatteryGuru (ook voor de Galaxy S4!)

Hoewel de Samsung Galaxy Note 3 over een batterij die veel langer meegaat dan die van de meeste andere smartphones, is langer natuurlijk altijd beter. En omdat het toestel in ons land voorzien is van Qualcomm’s Snapdragon 800 processor, kun je er een speciale app van de maker van die processor op installeren. Snapdragon BatteryGuru zorgt voor efficiënter gebruik van allerlei features, en van de processor zelf met als belangrijkste resultaat: een verbeterde accuduur.

samsung-galaxy-note-3-accuduur-tip-batteryguru-1 Samsung Galaxy Note 3 tip: Snapdragon BatteryGuru (ook voor de Galaxy S4!)

De BatteryGuru app is er niet eentje voor het snelle effect. Nadat je hem – voor nop – geïnstalleerd hebt, wordt jouw gebruik eerst een paar dagen geanalyseerd voordat er daadwerkelijk geoptimaliseerd kan gaan worden. Dat betekent wel dat er niet willekeurig maar wat met instellingen gerommeld wordt, en dat er dus specifiekere aanpassingen gedaan kunnen worden.

samsung-galaxy-note-3-accuduur-tip-batteryguru-2 Samsung Galaxy Note 3 tip: Snapdragon BatteryGuru (ook voor de Galaxy S4!)samsung-galaxy-note-3-accuduur-tip-batteryguru-3 Samsung Galaxy Note 3 tip: Snapdragon BatteryGuru (ook voor de Galaxy S4!)

Onze eerste indruk van BatteryGuru – eerste indruk, want het duurt al gauw een paar weken om de werking ervan écht te kunnen analyseren – is dat de winst variabel is. Afhankelijk van hoe efficiënt je eerdere gebruikspatroon was zorgt de app voor een winst van pakweg 20 tot 40%. Maar ook 20% verbetering komt bij de Galaxy Note 3 al gauw neer op heel wat uren. Het fijne van BatteryGuru is dat je er als gebruiker geen omkijken naar hebt – je hoeft zelf niet allerlei keuzes te maken en instellingen aan te passen.

Overigens is deze app ook een aanrader voor Galaxy S4 gebruikers, omdat ook dit toestel in ons land uitgerust is met een Snapdragon processor van Qualcomm.

Je vindt BatteryGuru in de Play Store HIER.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee