Samsung SM-G900F duikt op – is het de Galaxy F? (Of ook een S5)

Gisteren nog dook een onbekende Samsung productcode op in de database van een benchmark test – mogelijk de Galaxy S5, zo speculeerden wij er vrolijk op los – en vandaag maken we kennis met productcode SM-G900F. En ja, dan denk je al gauw dat het wel de ultra high end Galaxy F moet zijn.

samsung-galaxy-f-sm-g900f Samsung SM-G900F duikt op - is het de Galaxy F? (Of ook een S5)

Deze Galaxy F, waarvan we gisteren al konden melden dat Samsung er daadwerkelijk mee bezig is, zal volgens de verwachtingen een toestel zijn dat zich nog boven Samsung’s Galaxy S serie nestelt – een geheel nieuw topmodel, dus. Mogelijk wordt het zelfs Samsung’s eerste Galaxy smartphone met een metalen behuizing.

Uit gegevens in de Indiase import en export database Zauba blijkt dat een toestel met de productcode SM-G900F op twee december dat land binnenkwam. Doel van dit ‘bezoek’: R&D, oftewel onderzoek en ontwikkeling.

samsung-galaxy-f-sm-g900f-zauba Samsung SM-G900F duikt op - is het de Galaxy F? (Of ook een S5)

Mocht de SM-G900F inderdaad Samsung’s nieuwe top-topmodel blijken te zijn, en de gisteren opgedoken SM-G900S de Galaxy S5, komt het hele idee dat er een aparte Galaxy F aankomt wel een beetje op losse schroeven te staan. Met productcodes die zó dicht bij elkaar liggen, is het misschien wel logischer te denken dat het om twee varianten van hetzelfde toestel gaat.

Laat dit laatste nu nét zijn wat we recent nog konden lezen over de Galaxy S5, en ons bekruipt het gevoel dat de Galaxy F en de S5 één en hetzelfde toestel zijn – maar dan in verschillende uitvoeringen: één ‘gewone’ Galaxy S5 die vermoedelijk met de kunstlederen behuizing is uitgerust die we kennen van de Galaxy Note 3, en één ‘luxe’ S5 met een aluminium body.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee