Samsung onthult Galaxy Core Advance

Geheel in de lijn der verwachting dat groei op de smartphonemarkt voornamelijk in de goedkopere regionen zal plaatsvinden, zien we vandaag de onthulling van de Samsung Galaxy Core Advance – een toestel met een flink aantal van Samsung’s laatste software features, een fysieke camera knop, én een FM radio.

samsung-galaxy-core-advance-1 Samsung onthult Galaxy Core Advance

De Galaxy Core Advance is een doorontwikkeling van de eerste Galaxy Core, die – niet schrikken – eigenlijk nog maar een half jaar op de markt is. De Core Advance biedt, ten opzichte van zijn ‘Advance-loze’ broer, een groter 4,7 inch beeldscherm, een iets grotere 2000 mAh batterij, en een nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Binnenin het toestel vormt een 1,2 GHz dual core processor het kloppend hart, terwijl er 1 GB RAM geheugen aanwezig is, en 8 GB interne opslagcapaciteit.

samsung-galaxy-core-advance-4 Samsung onthult Galaxy Core Advance

De Core Advance heeft een softtouch behuizing die een betere grip biedt dan de gladde, glimmende kunststof body die we van andere Galaxy toestellen kennen. De knoppen op de voorzijde van het toestel doen denken aan die van de Galaxy S4 Active. Opvallend zijn verder de aanwezigheid van een echte, fysieke camera knop voor de vijf megapixel camera, en een hardware toets om de voice recorder te activeren. En hoewel Samsung in haar high end toestellen steeds vaker géén FM radio inbouwt, beschikt de Core Advance er wel over.

samsung-galaxy-core-advance-2 Samsung onthult Galaxy Core Advance

Naast de bekende features zoals S Voice, S Translator, Group Play en een flink aantal camera opties, komt de Galaxy Core Advance met een functie genaamd Screen Curtain. Met Screen Curtain is het mogelijk om dingen te doen op je telefoon terwijl het zwart uit staat, wat zowel batterijduur als ook privacy ten goede komt. Tenminste, dat stelt het persbericht, maar wij zijn toch wel benieuwd wat deze functie in de praktijk doet.

samsung-galaxy-core-advance-3 Samsung onthult Galaxy Core Advance

De Core Advance komt begin 2014 in de winkels te liggen, in een blauwe en een witte toestelversie. Hoewel dit nog bevestigt moet worden lijkt ook een release in onze regionen op het programma te staan.

samsung-galaxy-core-advance-5 Samsung onthult Galaxy Core Advance

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee