‘Rezence’ is een feit – Samsung, Qualcomm en anderen bundelen de krachten

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat een van de veelbesproken technische functies van 2014 het draadloos opladen van mobiele apparaten is. Er zijn al talloze geruchten en daadwerkelijke producten (Galaxy S3, S4 etc.) die ‘draadloos opladen’ al ondersteunen, maar iedereen weet ook wel dat hier een grote ‘maar’ aan hangt.

1386930905 'Rezence' is een feit - Samsung, Qualcomm en anderen bundelen de krachten

Via Tweakers.net hebben we aan het begin van dit weekend vernomen dat er spannende dingen staan te gebeuren in de wereld van wireless charging. De A4WP (Alliance for Wireless Power) heeft namelijk een certificatie programma gelanceerd onder de naam ‘Rezence’ (een woordspeling van resonant en essence) die ervoor moet zorgen dat toekomstige mobiele apparaten een uniforme manier van draadloos opladen moeten ondersteunen.

Het is zeker niet de eerste in haar soort, Rezence zal namelijk op moeten boxen tegen andere allianties zoals Qi (door de Wireless Power Consortium) en Power 2.0 (door Power Matters Alliance) die allen een soortgelijk standaard willen creëren. Wat Rezence nou zo bijzonder maakt is het feit dat er nu al verschillende grote jongens (Samsung, Qualcomm, LG, HTC, etc) lid zijn geworden van de merknaam en met z’n allen streven naar draadloos opladen in 2014.

Oh ja, een ander pluspunt, Rezence gaat over het ‘echte’ draadloos opladen waar we al een tijdje op zitten te  wachten. Door middel van gerichte elektromagnetische resonanties wordt het mogelijk om dus van een afstand je apparaat op te laden. Geen gedoe meer met ‘charging stations’ of een maximale afstand van 10 cm, maar daadwerkelijk je telefoon vanuit je broekzak (zonder kabel) opladen 😉

(via Tweakers)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. mjboele zegt

    Gaaf om te horen! Op het internet ben ik al een webshop tegen gekomen die een behoorlijk aanbod heeft als het gaat om draadloos opladen. Khttp://www.s-charger.nl/draadloos-opladen.html

    Groetjes!

Praat mee