Productie Samsung Galaxy Note 3 Lite van start – verwachtingen hooggespannen

Vorige week verscheen de Samsung Galaxy Note 3 Lite – een goedkopere variant van de populaire Galaxy Note 3 – ten tonele. En als we Koreaanse nieuwsbronnen mogen geloven, begint vandaag al de productie van het toestel.

samsung-galaxy-note-3-lite1 Productie Samsung Galaxy Note 3 Lite van start - verwachtingen hooggespannen

De Galaxy Note 3 Lite is, zoals de naam doet vermoeden, een variant van de Note 3 met bescheidener specificaties. Dat wil zeggen: vermoedelijk. Uit eerdere geruchten valt op te maken dat het toestel mogelijk over een iets kleiner beeldscherm beschikt, een acht megapixel camera, en mogelijk een LCD beeldscherm in plaats van een (duurder) Amoled scherm.

De Note 3 Lite zal waarschijnlijk in februari volgend jaar onthuld worden, op de Mobile World Congress in Barcelona, gevolgd door een release kort daarna. Geschat wordt dat het toestel verantwoordelijk zal zijn voor éénderde van alle Note-3-verkopen.

Om dit mogelijk te maken moet de productie op tijd starten – en dat is precies wat er nu gebeurt. Massaproductie van het toestel start naar verluid vandaag, zodat Samsung ruimschoots de tijd heeft om enige miljoenen exemplaren klaar te hebben voor de verkoop op gang komt.

Voor nu is het wachten nog op meer details van de Galaxy Note 3 Lite – en natuurlijk een eerste indicatie van de prijs. Wordt hij iets goedkoper dan de Note 3, of wordt het mogelijk zelfs een heuse midrange toestelvariant? We hebben het aan Joost gevraagd, maar die weet het ook nog niet…

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee