Onderzoekers vinden lek in beveiliging Samsung’s Knox

Stukje bij beetje worden steeds meer Galaxy toestellen door de update naar Android 4.3 voorzien van Samsung’s Knox beveiligingspakket. Op dit moment is Knox al te vinden op onder meer de Galaxy S4 en Note 3, en sinds kort ook op de Galaxy S3 en Note 2. Maar hoewel Knox eerder al goedgekeurd werd voor gebruik door het Amerikaanse ministerie van defensie, lijkt Israelisch onderzoek aan te tonen dat het pakket niet volledig waterdicht is.

samsung-knox-veiligheid Onderzoekers vinden lek in beveiliging Samsung's Knox

Exacte details van de problemen zijn schaars. Om begrijpelijke redenen willen de onderzoekers waarschijnlijk niet tot in detail uit de doeken doen het ze gelukt is om emailberichten te onderscheppen en andere dataverkeer af te tappen.

Samsung zelf liet in ieder geval al weten dat het beveiligingsprobleem waarschijnlijk niet al te ernstig is, maar dat er uiteraard wel wordt gekeken naar de precieze aard van de gebruikte manier om data te onderscheppen. Mocht het ontdekte lek serieus zijn is natuurlijk zaak om hier zo snel mogelijk een oplossing voor te bieden. Tenslotte wordt Knox met name gebruikt voor serieuze doeleinden, waarbij twijfel over de veiligheid absoluut niet gewenst is.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee