Nog maar eentje – Galaxy Grand Lite wordt op MWC aangekondigd

Nee je ziet niet dubbel, via SamMobile hebben we vernomen dat Samsung naast de pas onthulde Galaxy Grand 2 ook nog eens met een Lite versie aan komt zetten. Volgens de bron van SamMobile komt de Galaxy Grand Lite qua specificaties ergens in het middensegment terecht, tussen de Galaxy Grand en de Galaxy Grand 2.

trend-lite Nog maar eentje - Galaxy Grand Lite wordt op MWC aangekondigd

Het toestel wordt officieel aangekondigd tijdens de MWC ergens in februari volgend jaar, maar we weten nu al dat het een 5-inch WGA scherm betreft, een 1.2GHz quad-core processor, 1GB RAM en 8GB intern geheugen wat uit te breiden is met een microSD kaart. Verder zal het toestel beschikken over een 2,100 mAh batterij en zit er een 5mp camera aan de achterkant en een standaard VGA camera aan de voorzijde voor videochat. De bron weet ook te vermelden dat de Grand Lite voorlopig nog op Android Jelly Bean 4.2 draait maar dat het uiteindelijke product zal worden verkocht met een installatie van Android 4.3.

Verder is het vrijwel zeker dat de Grand Lite een dual-sim telefoon zal zijn aangezien de vorige Galaxy Grand het verrassend goed deed in landen als China en India waar dual-sim toestellen zeer populair zijn. Het toestel zal beschikbaar zijn in de kleuren wit, “Midnight Black”, “Lime Green” en – ja hoor – oranje. Daarnaast zal de Grand Lite hoogstwaarschijnlijk tegen het einde van januari al in ‘de winkels’ liggen (welke winkels dit dan precies zijn is niet bekend), dat is dus een paar weken voor de officiële showcase tijdens de MWC. Maar nogmaals, het gaat hier om ‘betrouwbare’ geruchten van SamMobile die het over het algemeen vaak bij het rechte eind hebben.

Waarom Samsung precies nog een Galaxy Grand op de markt wil brengen is voor ons een mysterie. Het lijkt erop dat de Koreanen fan zijn van het uitbrengen van veel verschillende varianten van een toestel (Galaxy S4, S4 Mini, S4 Active, S4 Zoom…). Deze keer gebeurt dat echter in de middenklasse van de Galaxy familie en wellicht dat ze zich vooral richten op de ‘dual-sim’ landen als China en India?

Mening?

Galaxy deal tips

Praat mee