Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay – een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

Het is maandag, en dus tijd om weer eens een blik te werpen op de toekomst van Galaxy smartphones, zoals de Galaxy S5. Uit een patentaanvraag bij de World Intellectual Property Organization – WIPO voor intimi – blijkt dat Samsung werkt aan een methode om meerdere telefoonschermen te koppelen tot één groot scherm.

samsung-multi-display-patent-galaxy-s5-1 Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay - een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

Het patent in kwestie – Multiple Display Method With Multiple Communication Terminals, Machine-Readable Storage Medium And Communication Terminal – werd aangevraagd op 24 mei, en eind november gepubliceerd. De essentie van het gepatenteerde idee is een koppeling tussen twee apparaten – smartphones, bijvoorbeeld – zodat de twee schermen gebruikt kunnen worden als één geheel.

Op PC’s is het natuurlijk al eeuwig mogelijk om het bureaublad uit te breiden naar meerdere beeldschermen – en het lijkt erop dat Samsung een soortgelijke optie in gedachten heeft voor haar smartphones, en mogelijk ook tablets (hoewel dat niet direct blijkt uit dit patent).

samsung-multi-display-patent-galaxy-s5-2 Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay - een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

De aanvraag toont zowel een simpele manier om het scherm uit te breiden – bijvoorbeeld de hierboven getoonde, waarbij twee schermen samen op dezelfde ‘schaal’ één en hetzelfde weergeven – als complexere methoden, waarbij telefoons van verschillende grootte worden ‘samengevoegd’, of verschillende onderdelen van een applicatie op verschillende schermen getoond worden.

samsung-multi-display-patent-galaxy-s5-6 Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay - een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

Daarnaast lijkt Samsung ook te voorzien dat deze feature gebruikt kan worden met méér dan twee toestellen, voor een nog groter scherm, of om één scherm als toetsenbord te gebruiken.

samsung-multi-display-patent-galaxy-s5-4 Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay - een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

De vraag is – behalve wanneer we deze feature gaan tegenkomen – hoe handig hij daadwerkelijk is. Van de huidige Galaxy telefoons kennen we bijvoorbeeld de Group Play functie, die ontzettend leuk is maar in de praktijk maar weinig gebruikt wordt. Een met deze aanvraag vergelijkbare toepassing – Pinch – kan nu al ongeveer hetzelfde, maar is voor zover we kunnen nagaan nog niet voor het grote publiek beschikbaar.

samsung-multi-display-patent-galaxy-s5-5 Vergeet Multiwindow, dit is Multidisplay - een mogelijke feature van de Samsung Galaxy S5

Maar wie weet blijkt dit wel degelijk een aardig toepassing voor de zware gebruiker met meer dan één telefoon op zak, die de mogelijkheid waardeert om van meerdere toestellen één handiger apparaat te maken. Zodra smartphones écht zonder bezel gemaakt kunnen worden wordt de functie sowieso interessanter, als de toestellen naadloos naast elkaar kunnen worden gelegd.

Voor nu is het echter gewoon nóg een aardig stukje inventieve Samsung-huisvlijt waarvan het nut nog moet blijken. En laten we wel wezen: wie loopt er nu echt met twee smartphones op zak?

Het patent in kwestie vind je bij de WIPO HIER.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee