Mogelijk een 20 megapixel camera voor de Samsung Galaxy Note 4

In feite is er nogal wat doen om de 16 megapixel camera die we straks zullen aantreffen in de Samsung Galaxy S5. Desondanks komt uit Zuid-Korea het nieuws dat Samsung alweer verder kijkt, en werkt aan een cameramodule met een resolutie van 20 megapixels, die in de tweede helft van 2014 zijn opwachting moet maken. Dan denken wij dus al gauw aan de Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-note-4-camera-20-mp Mogelijk een 20 megapixel camera voor de Samsung Galaxy Note 4

De 20 megapixel sensor lijkt een beetje als een verrassing te komen. Tenslotte is het nog maar de vraag of de 16 megapixel camera van de Galaxy S5 wel uitgerust zal zijn met OIS – optische beeldstabilisatie. Het verder opkrikken van de resolutie zónder OIS is een vrij zinloze onderneming, en zolang Samsung géén OIS modules met tientallen miljoenen tegelijk kan inkopen is het maar de vraag of de sprong naar 20 megapixels echt zal plaatsvinden.

Daarbij komt nog het feit dat een nieuwe Note telefoon – zoals de Galaxy Note 4, straks – tot nu toe altijd op de markt kwam met dezelfde camera als het Galaxy S topmodel van hetzelfde jaar. Hierdoor zou een 16 megapixel camera in de Galaxy S5 ook automatisch wijzen op een 16 megapixel module in de Note 4.

Voorlopig is dit gerust dus nog niet al te serieus te nemen, maar de mobiele technologie wereld is een roerige, dus zeg nooit nooit. Maar, Samsung, zorg eerst maar eens voor OIS…

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee