LCD scherm voor de Samsung Galaxy S5 en Galaxy Note 4? (uhm, nou nee)

Je kunt je horloge er bijna op gelijk zetten: rond deze tijd van het jaar duiken er altijd geruchten op dat Samsung’s Next Big Thing – dit jaar de Galaxy S5, en mogelijk ook de Galaxy Note 4 – uitgerust zal zijn met een LCD beeldscherm. Dit in plaats van de inmiddels bekende, en vaak beminde, SuperAmoled schermen waar ieder topmodel tot nu toe van voorzien was.

samsung-galaxy-s5-galaxy-note-4-pls-lcd LCD scherm voor de Samsung Galaxy S5 en Galaxy Note 4? (uhm, nou nee)

Vooruit: als je dan toch een LCD scherm gebruikt, dan is de PLS variant wel verreweg de beste

En zo ook nu. Volgens Koreaanse bronnen overweegt Samsung op dit moment om de Galaxy S5, en misschien de Galaxy Note 4, te voorzien van PLS LCD schermen – zeg maar hetzelfde schermtype dat in de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1 te vinden is. Maar, zo roepen geschokte volksstammen, het Amoled scherm is toch bijna synoniem met Samsung’s high end smartphones? En ze hebben gelijk.

Een LCD scherm zou een kostenbesparing opleveren van zo’n 20% – wat natuurlijk prettig is voor de winstmarge, of in een ideale wereld: voor de consument. Een zekere logica zit er dus wel achter het gerucht van vandaag.

Maar laten we wel wezen: Samsung zelf liet onlangs nog weten klaar te zijn voor de productie van de volgende generatie Amoled schermen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. En los daarvan kwam ook de Galaxy S4 met een LCD scherm, evenals de Galaxy Note 3 – volgens vergelijkbare geruchten althans, die de plank dus nogal missloegen.

Al met al zijn er dus allerhande redenen om het gerucht van vandaag niet al te serieus te nemen, en dat doen we dan ook niet. En nu maar duimen dat we het bij het juiste eind hebben!

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee