Geen gebogen of flexibel scherm voor de Samsung Galaxy S5

Volgens de Korea Herald zal de Samsung Galaxy S5 niet zijn uitgerust met een flexible, of tenminste gebogen, beeldscherm. Daarvoor staat de benodigde technologie nog teveel in de kinderschoenen.

geen-gebogen-scherm-samsung-galaxy-s5 Geen gebogen of flexibel scherm voor de Samsung Galaxy S5

In feite is dit nogal een open deur. Ja, sinds Samsung’s Galaxy Round is een scherm met een kromming onderdeel van zo’n beetje ieder Galaxy S5 concept dat de ronde doet – en terecht, want een dergelijk scherm biedt natuurlijk interessante designmogelijkheden. Maar laten we wel wezen: de kans dat de S5 daadwerkelijk met zo’n scherm op de markt zou komen, was altijd al minimaal.

De voornaamste reden hiervoor – en de reden die ook nu weer door de Korea Herald wordt aangehaald – is productiecapaciteit. Samsung beschikt simpelweg niet over de capaciteit om genoeg gebogen schermen te produceren voor een topmodel smartphone als de Galaxy S5. Van ieder onderdeel voor dit toestel zullen er in korte tijd tientallen miljoenen op betrouwbare wijze gefabriceerd moeten worden. En hoewel Samsung één van de koplopers is op het vlak van gebogen beeldschermen, is dit nog lang niet haalbaar.

En dus was, is, en blijft de kans dat de Galaxy S5 een plat toestel is pakweg 100%.  Wel zitten er één of meerdere Galaxy toestellen in de pijpleiding die van de nieuwe schermtechnologie gebruik maken, maar dit zullen geen zogeheten ‘vlaggenschip’ modellen zijn. En op zijn vroegt zullen deze pas laat in 2014 ten tonele verschijnen.

Langzaam wordt het plaatje van de Galaxy S5 stukje bij beetje realistischer. Lang voordat een nieuw toptoestel op de markt verschijnt is er nog veel ruimte voor de wildste geruchten. En als de lancering begint te naderen – mogelijk kunnen we eind februari al kennismaken met de S5 – blijkt de realiteit weerbarstiger dan de fantasie. En voor de goede orde: daar is niks mis mee. Die toptoestellen met mooie, ronde curves die komen wel – maar nog niet binnen nu en een paar maanden.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee