Android 4.3 arriveert op Nederlandse Samsung Galaxy S3 van Vodafone

samsung-galaxy-s3-android-4-3-vodafone-update Android 4.3 arriveert op Nederlandse Samsung Galaxy S3 van VodafoneLinks en rechts bereiken ons verhalen – verhalen die vertellen dat de lang, lángverwachte Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 –  de versie zonder 4G, wel te verstaan – in ons land begint te arriveren. Als eerste is Vodafone’s branded toestelversie aan de beurt.

Oorspronkelijk zou de Galaxy S3 in november de grote update naar Android 4.3 krijgen, maar door problemen met een eerdere versie van de software liep het updateproces een paar weken vertraging op. Maar nu lijkt hij dan toch te arriveren, en net zoals onlangs bij de Galaxy S4 het geval was, komt ook bij de Galaxy S3 Vodafone’s toestelvariant als eerste aan de beurt.

De update, met firmwareversie XXUGMK6, wordt uitgerold via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies software. Het gaat om een flinke download, dus als je ‘m via je Galaxy S3 zelf installeert: doe dit dan via een WiFi verbinding.

Als we kijken hoe de Android 4.3 update voor de S4 arriveerde, dan is de kans groot dat we de nieuwe software binnen nu en een paar dagen ook op de unbranded Galaxy S3 zien verschijnen.

Heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen, en laat weten wat er zoal nieuws danwel anders is!

Met dank aan Henk voor de schermafbeelding!

Update: problemen na de update? Kijk ook eens HIER!

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Spriety zegt

  Software is zojuist volledig qua download op mijn Samsung Galaxy S3 (zónder 4G) terecht gekomen.
  Installatie gestart.
  Cross your fingers…

 2. Spriety zegt

  Toestel is al 2x herstart, na de eerste keer kwam het bekende “Android-mannetje”, nu pulseert na de 2e herstart het SAMSUNG logootje…
  Ben benieuwd…
  Bijna klaar met typen en tada… “Android-systeem upgraden” App 17 van … optimaliseren…
  Maar… nog steeds… Cross your fingers…
  Mijn toestel is nooit geroot of ge-jailbreaked …!

 3. Patrick zegt

  En zoals gewoonlijk zegt mijn dramatoestel weer eens dat 4.1.2 de meest recente versie is.

  (en ja, zeker weten dat ie Vodafone branded is)

  Ff nachtje over slapen en morgenochtend maar weer een nieuw poging doen via Kies

 4. Sjors zegt

  Gisteravond de update gezien via OTA, maar geannuleerd omdat de batterij bijna op was. Nu opgeladen, maar update niet meer beschikbaar. Niet via OTA en niet via Kies…
  Is’ie nu alweer teruggetrokken?

 5. richard zegt

  niet downloaden
  geen wifi meer
  hoger geheugengebruik
  accu sneller leeg
  bedankt samsung na het fiasco met defecte moederborden van de s3
  nu slechte updates terugzetten naar fabrieksinstellingen helpt ook al niet

 6. EV zegt

  Na installatie meldt de S3 zich niet meer aan bij het vodafone netwerk. Om gek van te worden. Geforceerd rooten maar en terug naar 4.2.x of zo 🙁

  • Michel zegt

   Zou al beschikbaar moeten zijn (zowel unbranded, als Vodafone), zie hier: //www.galaxyclub.nl/2013/12/samsung-galaxy-s3-4g-android-4-3-update-nederland/

 7. Tinus zegt

  Niet echt onder de indruk!
  Telefoonboek en contacten openen nog even langzaam als voorheen.
  Ben een invoertaal kwijt, staat niet meer in de lijst. Had een apart toetsenbord hiervoor.
  Het instellingen menu is onderverdeeld in vier aparte delen. Dus in plaats van iets snel te kunnen aanpassen, moet je dus eerst naar een apart menu.
  Heb geen OCD maar de klok op het vergrendelscherm niet in het midden? Zit er niet uit.
  De nieuwe opmaak van de van de menu’s ziet er niet uit. Allemaal grover dan voorheen. Bijv bij favorite contactenwidget kun ik eerst zijn welk nummer prive en welk zakelijk was. Nu is het alleen een grote dikke grijze balk met alleen de naam van het contact. Welk nummer nu wat is moet je dan maar gokken.
  Batterij lijkt inderdaad minder lang mee te gaan. Maar dat is na twee dagen nog moeilijk te beoordelen.

  Voor degenen waarbij het toestel zegt dat de versie 4.1.2 de laatste is: ga naar software uodate en dan op bijwerken klikken. Dan krijg je de update vanzelf.

 8. martijn zegt

  niet doen !! Waardeloos. Na upgrade batterij 2x zo snel leeg, problemen met wifi etc. Hoop dat er heel snel een re ugrade met herstel komt. pfffff . Waar kun je met deze klacht tercht ???

 9. hans zegt

  Update gedaan,eigenlijk ging het automatisch,batterij sneller leeg en mijn muziek van mijn s3 in de auto beluisteren via bluetooth naar de auto radio werkt niet meer voorheen wel.

 10. Bert zegt

  Batterij nu heel snel leeg. Gebruik in het algemeen onstabieler. Device is al enkele keren uit zichzelf opnieuw opgestart. Wifi verbinding lijkt onstabieler. voorheen was ik uiterst tevreden met mijn probleemloos werkende S3 – 4G.

 11. Natasja zegt

  Heb echt geen enkel probleem ondervonden tot dusver! Batterij gaat volgens mij ook niet sneller leeg dan anders. Het enige dat ik jammer vind is dat je alleen nog voor het Qwerty-toetsenbord kunt kiezen

 12. Alex zegt

  ik heb de update weer gedaan de Samsung s3 is de Batterij snel leeg bij de s4 hapert de toestel in sommige dingen het lijkt wel de nachtmerrie wat vroeger bij Nokia gebeurde ga zo door Samsung.

 13. Toine zegt

  Gewoon niet normaal gallerie is stuk trager en mijn batterij zie je leeglopen… zelfs als ik er niks mee doe! Snel een nieuwe update anders wordt het een iphone… pffff

 14. Harry zegt

  Update naar mijn galaxy s3 g4. Wifi onstabiel en de batterij is twee keer zo snel leeg. Heb spijt dat ik de update heb uitgevoerd. Kan het niet aanraden voor degene die nig twijfelen.

 15. Leon zegt

  Hallo,

  Ik ben zowat kwaad want ik wacht al sinds 4 maanden terug op de update van 4.3!
  Maar ik krijg zoals niks meer binnen en kan ook niks meer updaten!?
  Zijn er mensen die er ook op lang wachten!?
  Mijn provider is Vodafone!

  Mvg Leon

 16. Cindy zegt

  Update geinstalleerd, telefoon traag en batterij loopt leeg binnen 5 uur. Waardeloos dus! Hopelijk komt er snel een nieuwe update om dit in orde te maken!

 17. bianca zegt

  Gelukkig ben ik niet de enige……… na up-date batterij heel snel leeg, ook al doe je niks!
  Je ziet hem inderdaad gewoon leeg lopen.
  afgelopen nacht bijvoorbeeld (8uur) 50% batterij verbruikt, terwijl ik slaap hahaha
  Had niks aan staan, wifi uit, en toch gaf hij aan bij batterij verbruik 25% mobiele radio????
  Waardeloos

 18. Mipe zegt

  Zeer ontevreden, de batterij is supersnel leeg, zelfs zonder te gebruiken binnen een dag leeg. Hier valt niet mee te werken. Komt er nu een andere update om dat snel op te lossen? Hoe kun je er anders mee werken?

 19. Ellen zegt

  Ook bij mij accu snel leeg na update. Wat kan je hier eigenlijk aan doen? Gewoon maar afwachten tot Samsung een nieuwe update stuurt waarmee dit verholpen wordt? Heb trouwens een Galaxy Note 2

 20. Vincent zegt

  Na update batterij zeer snel leeg, net als in de reacties hiervoor.
  Daarnaast bijna alle fabrieksettings teruggezet.
  Dit is absoluut geen reclame voor Samsung. Zeker niet aangezien de problemen al meer dan een maand bekend zijn. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

 21. Hans zegt

  Update gedraaid via Kies na factory reset. Na update nogmaals reset gedaan voor de zekerheid. Op zich werkt alles, maar je ziet de batterij letterlijk leeglopen (heb hem ingesteld op tonen in procenten). Tamelijk slecht dit. TIP: Update niet maar wacht op 4.4 (als die nog komt voor de S3). TIp 2: Koop geen Samsung meer. Altijd gezeur met hun updates.

 22. Gerard zegt

  Op al die ellende, die ik hier lees, zit ik niet te wachten. Wacht af tot positieve berichten de overhand hebben. Ben nu best tevreden over telefoon al zou zelfs nu de batterij wat langer mee mogen gaan.

  Gerard

 23. patricia zegt

  Na de update zijn de filmpjes die ik verstuur een heel andere kleur.terwijl ik zezelf wel in goede kleur zie.en iemand anders heeft precies het zelfde probleem.hoe kan ik dat weer goed krijgen?

 24. mirjam zegt

  Wat een ellende zeg. Na laatste update gaat mijn batterij wel heel snel leeg. Loop nu met opladers in mijn tas rond.
  zeer slecht samsung doe er wat aan.

 25. Juul zegt

  Als ik dit eerder had gelezen had ik de update niet gedaan. Batterij gaat nu 2x zo snel leeg. Jammer. Hopelijk snel nieuwe update om dit probleem op te lossen!

 26. Theo zegt

  Upgrade gedaan en kan nu de zgn slimme sluimer niet meer gebruiken. Verder is de S3 niet sneller en nu moet ik alleen het batterij gebruik gaan controleren.

 27. Danielle zegt

  Echt waardeloos. Wifi werkt totaal niet meer en batterij is na een halve dag leeg terwijl de telefoon weinig gebruikt word. Spijt dat ik deze update gedaan heb. Geen aanrader!!!!

 28. Fokke zegt

  Ik kan na deze verscrhikkelijke update niet meer bij men contacten elke keer lopen men contacten dan vast & sluit hij de opdracht weer af.. nog meer mensen met dit probleem?

  EEN ZWARE AFRADER DEZE UPDATE!

 29. ines zegt

  Omg, wat een upgrade….. pfffff verschrikkelijk! Mijn sms doet het niet meer? Ik kan niet meer smsen? Nog meer mensen met dit probleem? Hopen op snel een upgrade

  • saskia zegt

   Ja, dat probleem heb ik ook. Als ik het toestel aanzet krijg ik de melding ‘Berichten is gestopt’. Ik kan de hele sms-functie niet meer openen. Dat heeft niets met de provider te maken, denk Ik, maar is een toestel-probleem

 30. bas bouman zegt

  Hey, heb niet veel verstand van telefoons. Zag vandaag een vriend met een s3 met het 4,3 software. Ik wilde dus ook de update doen. Ik zie dat ik de versie 4.1.2 heb, maar wanneer ik wil updaten geeft de telefoon aan dat hij up to date is… (s3, ziggo mobiel)

 31. R.Ramaekers zegt

  Zeer slechte update. Echt waardeloos. Kan nog geen dag uithouden met mijn toestel is de batterij leeg. Zou nooit meer deze update doen. Maar helaas kan niet terug.
  het toestel is juist 3 weken oud. van te voren hield de batterij ongeveer 2 dagen vol. Nu nog geen 16 uur

 32. Freek zegt

  WAARDELOZE!!!!!!!!! update, als het kon zou ik zo de 4.1.2 weer terugzetten,batterijniveau vliegt naar beneden, continue de melding krijgen van “factory test gestopt” …. ben er na een dag al klaar mee

 33. Guido zegt

  Waardeloze update, accu vliegt gewoon leeg zo’n 10% per uur als deze niet gebruikt word en bij gebruik nog sneller.
  Erg veel spijt dat ik deze update geïnstalleerd heb! 🙁

 34. bianca zegt

  Terug zetten naar fabrieksinstellingen HELPT dus wel!!!!!!!!!!!!
  Een aantal kleine positieve veranderingen en het lijkt erop dat de batterij weer langer mee gaat.

 35. Joeri zegt

  Na de update is mijn accu ook zeer snel leeg. Ook als ik niks met mijn S3 doe. Dit is zeer teleurstellend en vervelend!!! Ook lijkt het toestel trager te zijn geworden
  dan voorheen!!!

 36. Marcel zegt

  Voor dat je de update doet zorg voor voldoende geheugen op je telefoon en maak een back up.
  Na de update is het beter om naar fabrieksinstellingen te gaan en alles weer terug zetten dan loopt hij weer als een zonnetje.
  De batterijduur gaat bij elke update snel maar na een aantal dagen is dat weer normaal.

 37. Els zegt

  Echt wat een klote update, wordt knetter van dat de wifi niet sterk genoeg is en dan gaat ie zomaar over naar t mobiele netwerk, en dan weer terug naar wifi. Echt om gek van te worden. Wil weer 4.2 iemand help me.. door dit stomme gedoe ben ik sneller over mijn bundel heen terwijl ik al 1 GB heb aan internet bundel.

 38. Doghouse zegt

  War een rotzooi ,krijg nu continu de melding “com.google.process.gapss “gestopt. toutchsreen werkt slecht ,reageert amper .Telefoon is eigenlijk nu onbruikbaar geworden

 39. Mario zegt

  Ik kan wel janken!!
  Wat een drama-update.
  Batterijlevel stort als een malle in elkaar. Handig….mobiel bellen als ie maximaal aa nde oplader moet hangen!! Voor de mensen die deze nog niet hebben geïnstalleerd zou ik willen adviseren om deze voorbij te laten gaan. Terug naar fabrieksinstellingen maakt voor mij niet uit voor de android-versie want ie blijft 4.3!

  • Mario zegt

   Gisteravond het cache geheugen van de telefoon leeggemaakt en de telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen. De applicaties er weer opnieuw op en de telefoon vannacht aan de lader gehangen.
   Vanmorgen met 100% meegenomen en het is nu 13.00uur en nog 70%.
   Ik ga er dus maar vanuit dat hetgeen wat ik gedaan heb de oplossing is.

 40. Twan zegt

  Na de updat van mijn s3 naar 4.3 werkt mijn wifi niet meer ik heb mijn toestel al opnieuw opgestart en batterij er uit gehaald. Wie kan mij helpen om te zorgen dat mijn wifi weer kan gaan werken.

 41. Conrad Archer zegt

  Toestel op zich loopt prima, lijkt soepeler dan 4.1.2. Maar dat batterijverbruik, pfffffff. Ding ligt maar de hele dag aan de lader…..
  Is er al een officiele reactie van Samsung, met een oplossingstijd etc?

 42. Wil zegt

  Enige oplossing om van de problemen met het batterijverbruik en andere ongein af te rekenen is een back up maken van je foon via KIES 3, daarna fabrieksinstellingen resetten (VOl knop up Home button en startknop tegelijkertijd indrukken en wachten op Samsung in beeld). Knoppen loslaten en met de Volup-downknop Factory reset klikken. Vervolgens op YES en laat het toestel maar zijn gang gaan.
  Niet bang zijn dat het rebooten langer duurt dit is normaal!!!
  Daarna rebooten en back up terugplaatsen. LET OP de geinstalleerde apps moet je via KIES 3 afzonderlijk aanvinken!!!!!
  Ook video’s backuppen vraagt een extra handeling op de S3 maar KIES geeft dit aan.
  Had eerst een batterijverbruik van 10% per 45 minuten, nu een verbruik van 7% per11 uur!!!!!
  Blijkbaar bijt de update naar 4.3 met de eerdere versie van 4.1.2. bij meerdere providers dan wel unbranded toestellen.
  Is even werk (bij mij een uurtje voor alles weer terug stond en ingesteld)maar daarna weer een S3 als voorheen!!!!

 43. gitta zegt

  Nou dat heb ik ook gedaan en batterijduur blijft erg kort.Ook kan ik nog steeds niet sms gebruikenen geeft steeds berichten gestopt aa.n

 44. Robert-Jan zegt

  Ik heb op mijn galaxy S3 nu een week 4.3 en ervaar ineens een paar problemen. Telefoon vergrendelen gaat langzaam net als ontgrendelen, mn email app geeft steeds aan dat ik nieuwe mailtjes heb terwijl ik die al heb gelezen (sterker nog, heb verwijderd en heb kopie op server uitstaan), over het algemeen langzamer geworden en meest irritante is dat hij steeds uitvalt en blijft dan iedere keer in het opstartproces hangen (batterij eruit halen en dan doet hij het weer) dit had allemaal niet voor de update 🙁

  • Annemi zegt

   Ook ik heb veel problemen met mijn email. Zelfde als hierboven beschreven. Veel mail die al gelezen had weer in statusbalk pop-up als ongelezen melding. Dit lijkt echter verholpen na terugzetten fab. Instestellinen en roboot.
   Krijg echter niet voor elkaar om melding te krijgen van ontvangen mail zonder synchronisatie. Voorheen kreeg ik een ‘push’ bericht als er een mail binnenkwam, zonder vaak te synchroniseren. Dit lijkt nu niet meer te werken.
   Heb vodafone met KPN mail via standaard email app.
   Wie heeft hier een oplossing voor? Of werkt push niet meer in nieuwe up-date?

 45. Ruud zegt

  Na de laatste update telefoon traaaaaaaaag!!! En batterij zéér snel leeg!! Kan er zowat niet tegenop boksen met de lader (en de telefoon staat aan)..

 46. shanice zegt

  Heb ook spijt dat ik de update heb gedaan.
  Sinds de update hapert mijn muziekspeler als een idioot, deed hij voorheen nooit. Hij is enorm traag, als ik op de vergrendelknop klik, duurt het zo lang voor het scherm aangaat, dat ik vaak denk dat ik er niet hard genoeg op gedrukt heb en er nog een keer op druk. Als het scherm dan aan is en ik het ontgrendel, gaat het scherm weer uit. Tweede keer was dus blijkbaar onnodig. Zo langzaam reageert hij nu dus met bijna alles. Verder gaat hij bij mij niet sneller leeg, gelukkig. Maar dat gehaper van de muziek maakt me knettergek.

 47. G.M. zegt

  Oeps, hebben sinds kort een 2e toestel aangeschaft, deze heeft versie 4.1.2 nog. geprobeerd om te upgraden naar 4.3, doch als ik het zo lees is het maar goed dat dit niet gaat ook niet. Krijg de melding (zowel op de telefoon zelf als via Kies) dat de laatste firmware er al opzit.

  Heb Samsung hiervoor een mail gestuurd voor opheldering, benieuwd wat ik erop te horen krijg.
  Mijn eigen toestel met versie 4.3 is ind. snel leeg, het andere toestel met versie 4.1.2 is de accu beduidend minder snel leeg inderdaad.

  • Marcel zegt

   Wil je opheldering waarom er nog geen update is??? dat ligt aan je provider.
   Voor de rest is het antwoord van samsung na de update van 4.3 ..telefoon terug zetten naar fabrieksinstellingen en alles opnieuw terug zetten als je een back up hebt gemaakt.

 48. Kelly zegt

  Batterijduur zelfs zonder gebruik binnen een halve dag leeg. Email openen is ontzettend traag en internetverbinding hapert veel. Wat een waardeloze update! Enorme spijt dat ik het heb gedaan. Absoluut niet updaten dus. Hoop dat ze snel met een oplossing komen!!

 49. Mencus zegt

  Pleur lekker op met de update. Mobiel is binnen 3 uur zo goed als leeg. Erg bedant als de accu zo sneller kapot gaat. Krijgen we vast geen nieuwe!!

 50. Lennard zegt

  Ik was in eerste instantie erg blij met de update, het gaat allemaal wat vloeiender en de kleuren zijn helderder op mijn S3. Alleen mijn batterijverbruik is met een factor 3 tot 5 toegenomen! Ik laad altijd ’s nachts mijn telefoon op en ik zit nu rond 12 uur al op een percentage van 35%..!

 51. Henk zegt

  Verschrikkelijk veel spijt dat ik me heb laten verleiden om de update te installeren op mijn Samsung S3 .
  Nog meer troep die ik eigenlijk niet hebben wil . Nu ook geen verbinding meer in de auto op de blue&me .
  Samsung Bluetooth wordt nu geweigerd door Blue&me van de Fiat Bravo, maar heb die echt nodig. Oude mails die in het verleden verwijderd zijn komen weer terug . Na verwijdering een paar dagen later weer terug . Heel vreemd en zwaar irritant >.HELP HELP. Lees dat er toch nog veel problemen zijn. Wordt dit ook opgelost????????

 52. beau zegt

  Mijn batterij loopt na de update ontzettend snel leeg. Zo erg dat ik mijn oplader mee moet nemen naar mijn werk! Na 5 uur is de accu zo goed als leeg zonder te telefoon Veel te gebruikeng

 53. tarkus zegt

  Ik kan mbv Kies 3 alles backuppen behalve de applicaties. Als ik die selecteer gaat ie ze zoeken maar uiteindelijk verschijnt er niets in het scherm !

 54. Ellen zegt

  Spijt spijt spijt. Het zal niemand verbazen als ik over de batterij begin. Zo snel als hij voorheen opgeladen was, zo snel loopt hij nu leeg. Je ziet hem leeglopen. Ook als je niks doet. Opladen duur nu ook heel lang. WIFI is onstabiel. Ik ken 4 mensen met een S3 en ze hebben helaas allemaal dezelfde klachten. Ik baal enorm!

 55. Peter zegt

  had een nieuwe batterij gekocht omdat ik dacht dat hij plots overleden was. Nieuwe gaf zelfde beeld. Na het lezen van jullie reacties weet ik waar het aan ligt. waardeloze update!
  Kan ik ook weer terug naar vorige versie?

 56. Tanya zegt

  Waardeloos… De melding “Berichten is gestopt” krijg ik meteen bij opstarten van het toestel. Cache gewist, voorkeursinstellingenen gereset, niets helpt. Muziekspeler hapert als een gek, woordenboek van alle apps is weg en alle woorden (zelfs minn eigen naam) kent ie niet meer en zijn ook niet meer toe te voegen, websites worden niet meer afgesloten en blijven openstaan, batterij verbruikt ruim tien procent zonder gebruikt te worden, ik word er knettergek van! Ik zie al mijn problemen hier opgenoemd worden, maar waar blijven de oplossingen? Iemand?

Praat mee