12,2 inch Galaxy Note heet mogelijk Samsung Galaxy Note Pro 12.2 (ook Tab Pro’s onderweg)

Eigenlijk is het best logisch: de nieuwe, grotere Galaxy Note tablet met een schermdiagonaal van 12,2 inch zal misschien wel Samsung Galaxy Note Pro 12.2 gaan heten.

samsung-galaxy-note-pro 12,2 inch Galaxy Note heet mogelijk Samsung Galaxy Note Pro 12.2 (ook Tab Pro's onderweg)

Het idee dat een grotere tablet de toevoeging Pro verdiend is niet vreemd. Een scherm groter dan 10 inch is tenslotte misschien niet handig wie zijn of haar tablet met name gebruikt om YouTube filmpjes te kijken, maar des te praktischer voor de zakelijke, professionele gebruiker. En voor een apparaat in de Galaxy Note serie geldt dit natuurlijk dubbel en dwars: een groter scherm betekent nog meer ruimte voor creatief gebruik van de S Pen stylus.

Afgezien van het grotere scherm zal de Galaxy Note Pro 12.2 overigens sterk lijken op de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1:  een quadcore Snapdragon 800 processor, en een scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Ook zal 32 GB opslagcapaciteit standaard aanwezig zijn.

Overigens: hoe logisch de Pro benaming voor een grotere tablet ook is, het lijkt erop dat Samsung óók twee Galaxy Tab Pro’s wil gaan uitbrengen, en wel met schermgrootte’s van 8,4 en 10,1 inch. Over deze tablets is nog niet zoveel bekend, behalve dat ze met 16 GB opslagcapaciteit in de winkels zullen belanden.

Hoewel er nog geen precieze duidelijkheid is over wanneer de bovenstaande Note en Tab varianten onthuld danwel op de markt gebracht gaan worden, schijnen ze allemaal nog voor het einde van maart verkrijgbaar te zijn. Naar de prijzen kunnen we alleen maar raden op dit moment.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee