Volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3 in de pijpleiding

Met zoveel nieuws rond de updates voor de Galaxy Note 2 en de Galaxy S3, krijg je als Galaxy Note 3 gebruiker bijna het gevoel er niet meer bij te horen. Mocht je hier last van hebben, zijn er twee dingen die je in je achterhoofd moet houden.

samsung-galaxy-note-3-update-xxudmj7 Volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3 in de pijpleiding

Als eerste: zeur niet! Jouw Galaxy Note 3 draait al op Android 4.3, en als ons eigen toestel een graadmeter is valt er op dit moment maar bar weinig te verbeteren. Maar vooruit, er is punt twee.

Een blik over de grens leert dat er wel degelijk nog een update voor het toestel aan zit te komen, en wel met softwareversie XXUDMJ7. De Nederlandse Note 3 doet het momenteel met versienummer XXUBMJ3. De update die onlangs in Duitsland arriveerde was zo’n 118 MB groot, en fixt een probleem met het omschakelen tussen WiFi en een mobiele internetverbinding – een probleem waar wij eigenlijk nog geen last van hadden, maar dat kennelijk toch in sommige gevallen aanwezig is.

Daarnaast schijnt deze update een verbetering te brengen in de manier waarop de Galaxy Note 3 met zijn ruime werkgeheugen omgaat, en onderging het toetsenbord een subtiele cosmetische makeover, waarbij de toetsen een gradatie donker zijn geworden. En last but not least worden er achter de schermen nog allerlei kleinigheden gladgestreken. Het algemene oordeel van onze Oosterburen is dan ook dat deze update subtiel maar nuttig is.

Wanneer de update in Nederland te verwachten valt is uiteraard niet bekend. Onze gok: ergens tussen nu en Sinterklaas. Dus, beste Note 3 bezit(s)ter: ook jouw hart kan de komende dagen of weken vol verwachting kloppen!

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. The Real Wheely zegt

  Ik heb mijn Note 3 via T-Mobile. Sinds ik hem op 25 oktober binnenkreeg, heb ik al versienummer XXUBMI7. Eén keer heb ik een over-the-air update gehad, maar het versienummer veranderde toen niet. Bij het aan- en uitzetten zie ik ook een T-Mobile logo. Kan het zijn dat T-Mobile een eigen variant van de firmware heeft? En zo ja, is er dan een manier om toch die updates te krijgen?

  • Michel zegt

   Yep, je hebt dan een zogeheten ‘branded’ toestel. Updates voor ‘unbranded’ toestellen komen in de regel wat sneller dan voor branded varianten – maar ook branded toestellen van T-Mobile, KPN, of Vodafone krijgen gewoon dezelfde updates uiteindelijk, en ook via dezelfde weg. Kan dus alleen wat langer duren…

   • The Real Wheely zegt

    Hmmm jammer. Ik zitten dubben of hem zou rooten. Er zijn veel handige apps die root-toegang nodig hebben. Maar ja, dan zit je weer met de garantie. Van de andere kant kan ik dan misschien wel een andere actuele unbranded Samsung firmware erop zetten…

Praat mee