Samsung’s smartphone aandeel in Afrika goed voor 50%

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat Samsung een aantal goede jaren achter de rug heeft. Met de release van de Galaxy S4 en Galaxy Note 3 achter de rug staat ons dan ook een spannend 2014 te wachten. Maar de westerse wereld is niet de enige die mag genieten van alle nieuwe gadgets, smartphones en tablets. Volgens Sammyhub is Samsung ook in Afrika goed op weg om marktleider te worden.

Samsung_Sales_Africa Samsung's smartphone aandeel in Afrika goed voor 50%

Samsung medewerkster bij een Samsung Store evenement in Johannesburg – Zuid Afrika

Als we Thabiet Allie – hoofd van Samsung Electronics Africa – mogen geloven, zijn ongeveer de helft van de 20 miljoen verkochte smartphones in Afrika dit jaar gemaakt door Samsung. Dit betekent dat er momenteel zo’n 10 miljoen Smasung toestellen zijn verkocht op het Afrikaanse continent en met nog anderhalve maand te gaan op de kalender verwacht Samsung er nog een kleine schepje van 3 miljoen toestellen bovenop te doen.

Allie weet ambitieus te vertellen dat Samsung doelt op minstens het dubbele aantal verkopen voor 2014 en een ‘nog grotere’ stijging in 2015 wat betreft de verkoop van smartphones op het Afrikaanse continent.

(bron: reuters)

Galaxy deal tips

Praat mee