Samsung Sport in aantocht – een draagbare fitnessaccessoire van Samsung?

Via Tweakers hebben we vernomen dat Samsung hoogstwaarschijnlijk bezig is met het ontwikkelen van een draagbare accessoire die speciaal is bedoeld voor tijdens het fitnessen. De bekendste Nederlandse technologie blog refereert voor bewijs naar de Amerikaanse merknamen-database USPTO. (United States Patent and Trademark Office)

Afgelopen week is in de database van de USPTO namelijk een sectie gevonden waarin een dergelijk apparaat wordt beschreven. Natuurlijk denken de meeste nu meteen aan de Galaxy Gear die afgelopen maand op de markt kwam. De Gear is in staat om je stappen te tellen, notaficties van je telefoon te laten zien en telefoongesprekken te voeren, maar hij heeft geen specifieke functies die gericht zijn op sporters.

1384783145 Samsung Sport in aantocht - een draagbare fitnessaccessoire van Samsung?

In het verslag dat in de USPTO database is gevonden kunnen we zien dat het apparaat – wat voorlopig onder de naam Galaxy Sport schuil gaat – in staat zal zijn om je hartslag en bloeddruk te meten. Bovendien zouden er speciale functies zijn toegewijd aan het meten van slaapritmes en ademhaling. Er is nog niks bekend over een mogelijke vorm waarin het apparaat zou kunnen verschijnen. Een beetje logica brengt je al snel bij een soort horloge of armband, denk hierbij aan een sportieve variant van de Galaxy Gear of een soortgelijk design als we bij de Fuelband van Nike kunnen zien.

We zijn benieuwd wat hiervan terecht gaat komen. Zodra er meer informatie beschikbaar is over de Samsung Sport lees je het natuurlijk meteen hier!

Galaxy deal tips

Praat mee