Samsung Galaxy S5 feature? Videobellen met meerdere mensen tegelijk

In de categorie ‘zou-het-een-nieuwe-feature-zijn-van-bijvoorbeeld-de Samsung Galaxy S5‘ hebben we vandaag in de aanbieding: een multiparty conference call feature. Of: videobellen met meerdere mensen tegelijk. Dat zou tenminste af te leiden kunnen zijn uit een interface ontwerp dat Samsung zeer recent in Zuid-Korea heeft geregistreerd.

multi-party-conference-call-samsung-galaxy-s5 Samsung Galaxy S5 feature? Videobellen met meerdere mensen tegelijk

In het document, ingediend bij het Zuid-Koreaanse KIPRIS – Korean Intellectual Property Rights Information Service – zien we een interface die videobellen met meerdere gesprekspartners mogelijk maakt.

Op het ingediende ontwerp – ingediend 26 juli, en recent pas gepubliceerd – zien we aan de rechterkant de benodigde knoppen, waaronder de mogelijkheid om beide camera’s te gebruiken tijdens het gesprek – iets dat in de huidige generatie Galaxy toestellen ook al zit ingebakken – en om te switchen tussen voor- en achtercamera.

samsung-galaxy-s5-groepsgesprek-video Samsung Galaxy S5 feature? Videobellen met meerdere mensen tegelijk

Natuurlijk zijn er al andere manieren om dergelijke video conference calls vanaf je mobiele telefoon te voeren (waaronder Samsung’s eigen ChatOn, maar daarmee kun je niet met zoveel mensen tegelijk videobellen – mogelijk in de toekomst wel?), maar het nu opgeduikelde ontwerp wekt in ieder geval de suggestie dat Samsung van plan is om deze optie standaard in te gaan bouwen – mogelijk in de Samsung Galaxy S5, maar de feature kan net zo goed onderdeel zijn van de volgende generatie van de TouchWiz interface, waardoor deze op meerdere toestellen terecht zal komen.

Maar ook in dit laatste geval is het waarschijnlijk de S5 die als eerste over de optie zal beschikken.

(via KIPRIS PDF)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee