Samsung Galaxy S4 versus HTC One: benchmarks zonder valsspelen

Jaja, we weten het: de tijd om de Samsung Galaxy S4 met andere smartphones te vergelijken is alweer voorbij. En eigenlijk leek de kwestie ‘wie is er sneller: de Galaxy S4 of de HTC One’ al lang beslecht. In het voordeel van de Galaxy S4 welteverstaan. Tot er een hoop commotie ontstond over smartphonemakers die hun toestel speciaal voor benchmark tests optimaliseren. Tijd dus voor een nieuwe test, waarop niemand meer ‘vals kan spelen’.

samsung-galaxy-s4-htc-one-benchmark-zonder-valsspelen-1 Samsung Galaxy S4 versus HTC One: benchmarks zonder valsspelen

Een hoger staafje betekent een hogere framerate in een game (waardoor de game fijner speelt)

Hoewel Samsung destijds het meest onder vuur lag voor het specifiek optimaliseren van haar toptoestellen voor benchmarktests, is inmiddels duidelijk dat veel fabrikanten – waaronder HTC – hetzelfde doen. Toch blijft menigeen met de vraag zitten welk toestel er nu sneller is, als ze gewoon getest worden zonder dat de toestellen extra hun best doen zodra zij de testapplicatie herkennen.

Tijd voor GameBench – een uitgebreide test die volgens de makers immuun is tegen specifieke optimalisaties door fabrikanten. En je raadt het al: zonder optimalisaties ziet het plaatje er compleet anders uit. Ownee, toch niet.

samsung-galaxy-s4-htc-one-benchmark-zonder-valsspelen-2 Samsung Galaxy S4 versus HTC One: benchmarks zonder valsspelen

Een hoger staafje betekent méér energiegebruik

De Galaxy S4 verslaat de One namelijk nog steeds: in games haalt de S4 hogere framerates, en spellen spelen soepeler. De prijs die je voor deze prestaties betaalt laat zich raden: de S4 verbruikt meer energie – maar het toestel heeft dan ook een grotere accu.

Al met al is nu één ding duidelijk: al die optimalisaties van fabrikanten zijn zinloos, zeker als iedereen het doet. Zonder trucjes is de Galaxy S4 nog steeds sneller dan zijn belangrijkste generatiegenoot, de HTC One – net zoals hij dat was toen beide toestellen nog konden valsspelen.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Praat mee