Android 4.3 firmware voor de Samsung Galaxy S3 opgedoken

Nadat eerdere berichten nog spraken van een Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 in oktober, is inmiddels duidelijk dat dit te optimistisch was. Maar wel is er vandaag een testversie van de nieuwe software voor de Galaxy S3 opgedoken.

samsung-galaxy-s3-android-4-3-firmware-1 Android 4.3 firmware voor de Samsung Galaxy S3 opgedoken

Het is alweer even geleden dat duidelijk werd dat de Samsung Galaxy S3 géén update naar Android versie 4.2 krijgt, maar direct de sprong naar Android 4.3 zal maken. Ook weten we dat een aantal features van de Galaxy S4 met deze update naar de Galaxy S3 gaan komen.

Uit de vandaag opgedoken testfirmware wordt nog niet helemaal duidelijk wat we straks precies kunnen verwachten. Veel elementen van de interface zijn nagenoeg gelijk gebleven – bijvoorbeeld de weer- en klokwidget – terwijl de menu’s zelf wél aangepast zijn aan Samsung’s nieuwe stijl – lees: tabs, in plaats van eindeloos lange lijsten met opties.

Verder krijgt de Galaxy S3 de veelgeprezen Professionele foto weergave modus, die op de Galaxy S4 voor een fantastische kleurweergave zorgt, evenals de Adapt Display stand, waarbij de weergave wordt aangepast aan de omstandigheden.

samsung-galaxy-s3-android-4-3-firmware-2 Android 4.3 firmware voor de Samsung Galaxy S3 opgedoken

Van features als Smart Pause en Smart Scroll lijkt in deze firmware nog geen sprake, evenals van het Knox beveiligingspakket – hoewel we van deze laatste weten dat deze wel degelijk naar de Galaxy S3 gaat komen.

De firmware die nu opduikt werkt naar verluid goed, maar nog absoluut niet de definitieve versie die straks officieel zal worden aangeboden. Het is dus goed mogelijk dat de uiteindelijke update er nog anders uit ziet, of meer features bevat.

Het blijft nog even raden wanneer de Android 4.3 update officieel naar de Galaxy S3 komt. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat dit vanaf eind november moet gaan gebeuren – dat wil zeggen, ergens ter wereld. Mocht dit kloppen, dan is de kans groot dat Nederlandse gebruikers de update begin december krijgen. Maar zoas gezegd: zeker is dit niet.

Voor de firmware zelf, evenals instructies hoe je deze nu al zelf kunt flashen kun je terecht bij de bron: Sammobile.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. EK zegt

  Bah, balen. Nieuwste firmware gedownload, op SIII en SII. De SIII is compleet vastgelopen, de SII werkt, maar apps zijn verdwenen, weliswaar weer terug te vinden in de downloads, maar toch. De mooie “weer” app is helemaal verdwenen. In de “planner” kan geen herinnering of alarmering meer worden ingesteld. Ook e-mail instellingen aan moeten passen. Een nieuwe versie moet toch verbeteringen brengen?? Jammer, het werkte allemaal zo mooi.

  • Michel zegt

   Gek genoeg zijn er inmiddels meer websites die melden dat de update voor de S3 ook hervat is, maar ik kan geen enkel landen vinden waar deze de afgelopen dagen ook daadwerkelijk beschikbaar kwam…

 2. Pri zegt

  Klopt het dat de laatste update geen 3X4 toetsenbord meer heeft?
  Ik kan echt niet overweg met dat azerty gedoe, wil 3X4 terug!
  Iemand een idee hoe ik het terug normaal krijg?

 3. Maria zegt

  Ik baal er enorm van dat sinds ik de update heb geïnstalleerd ik continu foutmeldingen krijg.
  iets met omacp bij smsberichten en een melding dat spraakfunctie niet werkt terwijl helemaal niet mee bezig ben.

 4. Herr Grun zegt

  Update naar 4.3 sucks! (S3)
  al mijn contacten kwijt,
  Foto’s worden niet meer herkent door computer.
  kan niet meer direct foto’s uploaden.
  kan geen contacten meer aanmaken
  om depi van te worden!

 5. jorann zegt

  Met de nieuwe update ben je idd het 3 x 4 klavier kwijt. Je kunt het dan ook niet terugkrijgen. Ik heb nu de app perfect keyboard en deze staat eerst ook in azerty. Maar in de instellingen kan je ergens t9 aanvinken dan heb je het 3x 4 klavier terug. Ik geef toe tis echt wennen in het begin. knopjes staan wat anders. Maar denk eens je ermee weg bent het toch nog altijd beter is dan dat stomme azerty klavier 🙂

  Groetjes jorann

Praat mee