Samsung Galaxy Round is mooi, maar geen verkoopsucces

Hoe opvallend Samsung’s eerste gebogen smartphone – de Galaxy Round – ook is, ontzettend veel worden er niet van verkocht: nog geen tienduizend, om precies te zijn, in veertig dagen. Is dit verrassend? Nou, niet echt nee.

samsung-galaxy-round-verkoopaantallen Samsung Galaxy Round is mooi, maar geen verkoopsucces

De Galaxy Round heeft namelijk last van drie beperkende factoren, als het erop aankomt een verkoopsucces te worden. Als eerst in het toestel eigenlijk amper verkrijgbaar buiten Zuid-Korea. Alleen als zogeheten ‘grijze import’ is de Round ook in andere landen te koop.

Ten tweede is het gewoon een ontzettend duur toestel, met een verkoopprijs van omgerekend meer dan duizend dollar – of tenminste 740 euro. Oké, de Galaxy Note 3 heeft een adviesprijs die daar in de buurt ligt, maar biedt dan ook meer functionaliteit.

En als laatste heeft Samsung zelf ook al toegegeven dat de Round eigenlijk gewoon een experiment is met het concept van gebogen smartphones, waarvan er maar een beperkt aantal gefabriceerd zal worden.

Toch is het interessant om de verkoopaantallen van veelbesproken toestellen in het oog te houden – gewoon om de zaak een beetje in verhouding te zien. Ja, de Galaxy Round krijgt veel aandacht, maar in verhouding tot toestellen als de Note 3 en de Galaxy S4 doet hij eigenlijk helemaal niet mee. Het is een stokpaardje – voor in de vitrine, zullen we maar zeggen. De echte flexibele smartphone revolutie moet nog volgen. Tenminste, als we Samsung zelf mogen geloven.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee