Samsung Galaxy Note 3 tip: Google Now starten met Home toets uitzetten

De Home toets van de Samsung Galaxy Note 3 is een druk baasje. Je kunt ‘m gebruiken om terug te keren naar je startscherm, maar door er twee keer achterelkaar op te drukken start je ook S Voice. Daarnaast wordt ‘ie ook gebruikt om My Magazine te openen, om het multitasking menu te openen, en als klap op de vuurpijl start je er Google Now mee op. Hieronder lees je hoe je dit laatste kunt voorkomen.

samsung-galaxy-note-3-google-now-home-knop-uitzetten Samsung Galaxy Note 3 tip: Google Now starten met Home toets uitzetten

Eerder al kon je hier op GalaxyClub.nl lezen hoe je ervoor zorgt dat S Voice niet meer opgestart wordt via de Home knop, en hoe je de koppeling met My Magazine uit zet. Als je net als wij de Home toets alleen wilt gebruiken om terug te gaan naar het startscherm, of om het multitasking menu te openen – als je ‘m wat langer ingedrukt houdt – loop je vast wel eens aan tegen het ongevraagd starten van Google Now.

Als je de Home knop namelijk té lang ingedrukt houdt, start deze laatste op het moment dat je de toets loslaat. Je vliegt dan als het ware het multitasking menu voorbij, en landt direct in Google Now. Om dit voorkomen moet je één keer de uitleg van Google Now doorlopen. Tik een paar keer op Volgende, en kies uiteindelijk voor Misschien later in het scherm waar je Google Now definitief kunt inschakelen. 

samsung-galaxy-note-3-google-now-home-toets-uitzetten Samsung Galaxy Note 3 tip: Google Now starten met Home toets uitzetten

Als je het scherm waar je nu in belandt gewoon verlaat via – jawel! – Home toets, zal Google Now niet meer opstarten als je Home te lang ingedrukt houdt. Mocht je later toch graag Google Now willen gebruiken, kun je deze alsnog activeren door in het multitasking scherm op het middelste icoontje onderin het scherm te tikken.

samsung-galaxy-note-3-google-now-home-toets-uitzetten-2 Samsung Galaxy Note 3 tip: Google Now starten met Home toets uitzetten

Gefeliciteerd! Als je ook de koppelingen met My Magazine (zie HIER) en S Voice (zie HIER) hebt uitgeschakeld, heb je nu officieel de strijd om jouw eigen Home knop gewonnen. Nu doet ‘ie nog maar twee dingen: kort indrukken is terug naar het startscherm, langer indrukken is het multitasking menu starten. Simpel is soms best wel fijn, tenslotte.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. Alice zegt

    Weet iemand of ik de home knop van de note 3 zo kan instellen dat het scherm zwart wordt? Dit ivm navigeren en energie sparen?

Praat mee