‘Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week’ (+nieuwe firmware)

Nog geen week geleden liet Samsung zelf weten dat de Android 4.3 update voor de Galaxy Note 2 in december verwacht wordt. Desondanks bestaat de kans dat de uitrol ervan al komende week zal beginnen – ergens ter wereld, wel te verstaan. Om dit gerucht kracht bij te zetten, duikt een nagenoeg definitieve versie van de nieuwe firmware op.

samsung-galaxy-note-2-android-4-3-november-firmware 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)

Het is nog geen december – daarover kunnen we het snel eens zijn. Maar naar verluid staat Samsung nú al klaar om te beginnen met het updateproces van de Galaxy Note 2 naar Android versie 4.3. Als dit gerucht klopt, zien we de komende dagen al de officiële update ergens ter wereld verschijnen, hoewel de kans klein is dat dit in ons land zal zijn. Dat zal ook de reden zijn dat Samsung Nederland het zelf dus op december houdt.

Hoedanook, een nagenoeg definitieve versie van de Android 4.3 firmware voor de Note 2 is nu te vinden bij de mannen van Sammobile. Deze lijkt stabiel, vlot, en vrij van problemen, en bevat inderdaad de nieuwe interface die sterk doet denken aan die van de Galaxy Note 3. Daarnaast komt uiteraard ondersteuning voor de Galaxy Gear naar de Note 2, evenals Samsung’s Knox beveiligingspakket.

samsung-galaxy-note-2-android-4-3-firmware-november-1-150x150 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)samsung-galaxy-note-2-android-4-3-firmware-november-2-150x150 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)samsung-galaxy-note-2-android-4-3-firmware-november-3-150x150 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)samsung-galaxy-note-2-android-4-3-firmware-november-4-150x150 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)samsung-galaxy-note-2-android-4-3-firmware-november-5-150x150 'Android 4.3 update Samsung Galaxy Note 2 begint volgende week' (+nieuwe firmware)

Grote afwezige lijkt vooralsnog de Air Command feature van de Note 3, en aangezien het hier om een bijna-definitieve versie van de nieuwe software gaat is de kans klein dat deze uiteindelijk alsnog van de partij blijkt. Jammer, maar iets zegt ons dat het niet lang zal duren voor er alternatieve, vergelijkbare opties voor de Note 2 zullen ontstaan.

In ieder geval lijkt het nieuws van vandaag te bevestigen dat de update voor de Galaxy Note 2 gewoon doorgaat zoals gepland. Toen vorige week bleek dat er nogal wat problemen zijn met de Android 4.3 update voor de Galaxy S3, leek de kans op vertraging voor de update voor de Note 2 groot. Hiervan is dus vooralsnog geen sprake – áls de geruchten van vandaag correct blijken te zijn. En dat weten we binnen nu en een paar dagen, als het goed.

Wil je zelf al aan de slag met de opgedoken Android 4.3 firmware dan kun je uiteraard terecht bij Sammobile voor alle benodigde bestanden en instructies, en wel HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee