Samsung Galaxy Note 12.2: lancering begin 2014?

Na de eerste geruchten rond de nieuwe telg in Samsung’s Note serie – de Samsung Galaxy Note 12.2 – bleef het lang stil. Maar nu gonst het steeds vaker rond de nieuwe ‘XL’ tablet met S Pen stylus. Nieuwe informatie over deze 12-plus-inch Note duidt op een release aan het begin van 2014.

samsung-galaxy-note-12-2-afbeelding-nep Samsung Galaxy Note 12.2: lancering begin 2014?

‘Uitgelekte’, maar overduidelijk niet geloofwaardige afbeelding van de Galaxy Note 12.2

Volgens bronnen in Taiwan zou Samsung voor de productie van het nieuwe, grote scherm in zee zijn gegaan met een Chinese fabrikant, Shenzhen O-film Tech. De productie van de schermen moet nog voor het einde van dit jaar op gang komen, wat suggereert dat Samsung begin 2014 de eerste exemplaren van de Galaxy Note 12.2 zou kunnen gaan verschepen.

De Note 12.2 lijkt – op de grootte na – flinke overeenkomsten te vertonen met de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1, dat wil zeggen: een Snapdragon 800 quadcore processor, en een schermresolutie van maarliefst 2560 bij 1600 pixels.

Samsung hoopt als één van de eerste fabrikant een tablet te lanceren met een scherm groter dan rond de 10 inch. Het was de Note serie die in één klap een trend lanceerde van smartphones met een scherm groter dan vijf inch, en heel misschien wordt het dezelfde Note serie die laat zien dat tablets met een 12 inch scherm óók levensvatbaar zijn.

Als de bovenstaande informatie klopt, gokken wij in ieder geval op een lancering van de Galaxy Note 12.2 op de Consumer Electronics Show in januari in Las Vegas, óf (en misschien wel logischer) op de Mobile World Congress in februari in Barcelona.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee