Batterijen van eerste Samsung Galaxy Note zwellen soms op – garantie tot twee jaar mogelijk

Uit Zuid-Korea duiken berichten op dat de allereerste Samsung Galaxy Note smartphone in sommige gevallen last heeft van een batterij die opzwelt. Klinkt bekend? Inderdaad, want nog maar kort geleden zagen we een vergelijkbaar probleem bij de Galaxy S4.

samsung-galaxy-note-1-opgezwollen-batterij Batterijen van eerste Samsung Galaxy Note zwellen soms op - garantie tot twee jaar mogelijk

Natuurlijk is er één groot verschil tussen de opzwellen batterij van de S4 en die van de eerste Note: de batterijen in een Galaxy S4 zijn pas maximaal een half jaar oud, terwijl de eerste Note al twee jaar op de markt is.

Nu is twee jaar op zich geen opzienbarende levensduur voor een smartphonebatterij – dan heeft deze al vele honderden laadcycli achter de kiezen, en vervangen is sowieso – los van opzwellen – geen slecht idee. Opzwellen na zoveel tijd is geen erg opzienbarend verschijnsel. Aan de andere kant: de batterij van onze redactionele Galaxy S2 is inmiddels zelfs ouder, en ondanks capaciteitsverlies nog net zo slank als eerst.

De oplossing van het probleem bij de Galaxy S4 was eenvoudig: een batterij die binnen een half jaar dit soort kuren vertoont valt logischerwijs gewoon onder de garantie. En inmiddels heeft Samsung in Nederland laten weten dat de batterijen van de eerste Note ook onder garantie te vervangen zijn – tot twee jaar na de aankoop van het toestel.

Dit betekent dat gebruikers van het eerst uur net buiten de garantie termijn zullen vallen – de eerste Note verscheen in week 44 in 2011 in de schappen – maar de meesten die nú last hebben van de opgezwollen batterij kunnen deze dus nog gewoon binnen de garantie laten vervangen.

(via 1, 2)

 

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Daniëlle Nuijten zegt

  Heb gebeld met mijn gsm-verzekering, samsung servicecenter, mijn eigen provider en uiteindelijk met samsung service, daar zeggen ze dat de note-batterij niet onder genoemde uitgebreidere garantie valt vanwege dit probleem, het zou alleen voor s4-batterijen gelden, met een bepaald typenummer. Mag ik vragen waar jullie info vandaan komt dat Samsung ook voor de Note de garantie heeft verruimd naar twee jaar? Niemand kan me dit bevestigen namelijk, terwijl ik wel met een opgezwollen batterij zit, binnen twee jaar..

  • D. Gudde zegt

   Samsung-service (via 0900 nummer) stuurt mij vandaag een nieuwe batterij voor de Galaxy note. Mijn opgezwollen batterij was nog net geen twee jaar oud.

 2. Dick zegt

  Na iets meer dan een jaar is de batterij van m’n Note inderdaad bijna tweemaal zo dik geworden. Begon op te vallen omdat de achterkant steeds los zat. Batterij drukte de achterkant van de telefoon.
  Helaas batterij (chemisch verantwoord) afgevoerd…

Praat mee