Samsung Galaxy Nexus krijgt géén Android 4.4 KitKat (update: petitie)

Heel vaak hebben we het hier niet over Nexus smartphones. Het is dan ook alweer even geleden Samsung een dergelijk toestel fabriceerde, en in feite was er maar ééntje die ook naar de naam Galaxy luistert: de Galaxy Nexus. Inmiddels is deze al een klein beetje op leeftijd – iets dat te merken is aan het feit dat Google haar gisteren onthulde Android versie 4.4 – bijnaam KitKat – níet meer naar het toestel zal brengen.

samsung-galaxy-nexus-geen-android-4-4-kitkat Samsung Galaxy Nexus krijgt géén Android 4.4 KitKat (update: petitie)

Over twee weken viert de Galaxy Nexus in ons land haar tweede verjaardag, en het is dus niet zó vreemd dat ondersteuning voor het toestel ten einde loopt.

Opvallend is wel dat één van de hoofdpunten van Android 4.4 juist is, dat het besturingssysteem goed moet draaien op smartphones die niet over cutting edge hardware beschikken. Juist dit aspect zou mooi uit de verf komen, door een twee jaar oud toestel gewoon van deze update te voorzien.

Aan de andere kant: de gemiddelde Nexus bezit(s)ter is meestal net iets vertrouwder met de doe-het-zelf kant van Android-land. Met andere woorden: het zelf flashen van een goede custom ROM is een serieuze optie – en dan heb je binnenkort ongetwijfeld keus uit een ruim aanbod aan Android 4.4 opties. Werp dus af een blik op het XDA forum (en wel HIER), om deze opties in de smiezen te houden.

Update: in een poging Google te overtuigen om de Galaxy Nexus tóch van een update naar Android 4.4 te voorzien, is een petitie gestart – die inmiddels als een speer gaat. Wil jij ook je steentje bijdragen? Onderteken de petitie dan HIER.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee