Samsung Galaxy Grand 2: 399 euro, begin 2014 in de winkels

Begin deze week onthulde Samsung de Galaxy Grand 2, een flinke smartphone met een 5,25 inch 720p HD beeldscherm, en specificaties die een plekje in het middensegment van de markt doen vermoeden. Inmiddels is ook de adviesprijs van het toestel bekend, evenals wanneer hij in de winkels zal belanden.

samsung-galaxy-grand-2-a Samsung Galaxy Grand 2: 399 euro, begin 2014 in de winkels

De Samsung Galaxy Grand 2 vertoont qua hardware sterke overeenkomsten met de Galaxy S3, het topmodel uit 2012, dat ook nu nog goed verkocht wordt. De Grand 2 heeft een 1,2 GHz quadcore processor, een vijf megapixel camera, 1,5 GB werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van acht megabyte. Dit laatste kan – zoals je van een Samsung smartphone mag verwachten – uitgebreid worden middels een microSD kaart.

Verder speelt het toestel leentjebuur bij de Galaxy Note 3 – de kunstlederen achterkant is ook hier aanwezig, waardoor wij denken dat we deze vingerafdrukvrije gimmick nog vaker gaan tegenkomen bij andere Galaxy toestellen.

Maargoed, de Galaxy Grand 2 heeft inmiddels dus een adviesprijs meegekregen van 399 euro. De daadwerkelijke winkelprijs zal hier zoals gewoonlijk een stukje onder komen te liggen, waardoor deze kort na de release vemoedelijk uit zal komen op net boven de 300 euro – inderdaad, een middenklasse smartphone dus. Maar wel eentje met een flink beeldscherm, zodat hij ideaal is om te browsen of video te kijken.

Galaxy deal tips

Praat mee